Bio-Csiri

BIO Keverékcsíra

100 g

FRISSESSÉGI GARANCIA

BIO
949 Ft 9 490 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

90+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Az apró magocskákból hatalmas erővel tör elő az új élet, és magában hordoz minden olyan alkotóelemet amire a kifejlődő növénynek szüksége lesz.

Napjainkban egyre több figyelem irányul az egészséges táplálkozásra,illetve egyre többször hallhatunk csírákról és azok pozitív élettani hatásairól. A csírák segítenek feltölteni szervezetünk vitamin készleteit, valamint az anyagcserénkre is jó hatással vannak.

Ez a keverék 70 % lucerna-, 20 % búza- és 10 % retekcsírából áll. Ez a kellemes növényi ízű csíra keverék tartalmazza az előbb említett három csíra jótékony élettani hatásait. A lucerna és a búzacsíra semlegesebb ízét remekül kompenzálja a retek csíra markánsabb ízvilága.
A csírakeverében megtalálhatóak a A-, B-,C-, D-, E-, K- vitaminok és Béta-karotin valamint az ásványi anyagok közül is rengeteg féle: a vas, foszfor, kalcium, magnézium, kálium, mangán , kén, kobalt, cink, és a klorofill.

*A kép illusztráció.

Termelői információ

A Bio Csiri csírák ökológiai gazdaságból származnak és  rendszeresen ellenörzött, élelmiszerhigéniani körülményeknek megfelelően termelik a  friss, konyhakész csírát. Legfőbb céljuk, hogy széles körben megismertessék és megkedveltessék ízletes csíráikat a magyar és külföldi fogyasztóikkal, illetve nagyobb szerepet kapjanak a mindennapi táplálkozásunkban.

Érdekessége

A mag ősidők óta az új élet kezdetét szimbolizálja, épp ezért hatalmas tisztelet övezte már az ókorban is. Ekkoriban a sírokba csírázó gabonát temettek a halottak mellé, ezzel is szimbolizálva az újjászületést, Ázsiában pedig már időszámításunk előtt 3000-ben is csíráztattak a gyógyászatban betöltött szerepe miatt. 

Felhasználása

Fogyaszthatjuk magában, szendvicsekben, salátákban. Tökéletes akár fűszeresebb ételek kisérőjeként is vagy turmixokhoz is felhasználhatjuk.

Tárolás

2-6 °C fok között tárolandó.

Forgalmazó

Ökovital Kft.
1118 Budapest, Villányi út 93.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Glutént tartalmaz

Allergének

Glutént tartalmazó gabonafélék
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.