Bio-Csiri

BIO Retekcsíra

60 g

FRISSESSÉGI GARANCIA

BIO
899 Ft 14 983 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

400+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Az apró magocskákból hatalmas erővel tör elő az új élet, és magában hordoz minden olyan alkotóelemet amire a kifejlődő növénynek szüksége lesz.

Napjainkban egyre több figyelem irányul az egészséges táplálkozásra,illetve egyre többször hallhatunk csírákról és azok pozitív élettani hatásairól. A csírák segítenek feltölteni szervezetünk vitamin készleteit, valamint az anyagcserénkre is jóhatással vannak

A retekcsíra természetes antibiotikumnak is mondható. Hatékonyan tisztítja vérünket és légzőszerveinket ismegtalálhatóak benne A-, B1-, B6-vitaminok, valamint az ásványianyagok közül a kálium, a vas, a foszfor, és a folsav is. Kiváló méregtelenítő és immunerősítő.

*A kép illusztráció.

Termelői információ

A Bio Csiri csírák ökológiai gazdaságból származnak és  rendszeresen ellenörzött, élelmiszerhigéniai körülményeknek megfelelően termelik a  friss, konyhakész csírát. Legfőbb céljuk, hogy széles körben megismertessék és megkedveltessék ízletes csíráikat a magyar és külföldi fogyasztóikkal, illetve nagyobb szerepet kapjanak a mindennapi táplálkozásunkban.

Érdekessége

A mag ősidők óta az új élet kezdetét szimbolizálja, épp ezért hatalmas tisztelet övezte már az ókorban is. Ekkoriban a sírokba csírázó gabonát temettek a halottak mellé, ezzel is szimbolizálva az újjászületést, Ázsiában pedig már időszámításunk előtt 3000-ben is csíráztattak a gyógyászatban betöltött szerepe miatt. 

Felhasználása

Fogyaszthatjuk magában, szendvicsekben, salátákban, illetve bizonyos thai ételek, mint például a pad thai vagy különféle levesek mellé.


Tárolás

2-6 °C fok között tárolandó.

Biztonsági figyelmeztetés

Egyszerre NE fogyasszon belőle a javasolt 1-3 evőkanálnyi (5-15g) mennyiségnél többet, mivel görcsöket okozhat. Egy doboznyi retekcsíra kb. 2 kg reteknek megfelelő vitamint, ásványi anyagokat és enzimeket tartalmazhat.

Forgalmazó

Ökovital Kft.
1118 Budapest, Villányi út 93


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.