-10 %

Bio-Csiri

BIO Brokkolicsíra

50 g

FRISSESSÉGI GARANCIA

BIO
Kedvezmény vége: 5. 31.
827 Ft  919 Ft
16 542 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

200+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Az apró magocskákból hatalmas erővel tör elő az új élet, és magában hordoz minden olyan alkotóelemet amire a kifejlődő növénynek szüksége lesz.

Napjainkban egyre több figyelem irányul az egészséges táplálkozásra,illetve egyre többször hallhatunk csírákról és azok pozitív élettani hatásairól. A csírák segítenek feltölteni szervezetünk vitamin készleteit, valamint az anyagcserénkre is jó hatással vannak

A brokkolicsíra számos pozitív hatással rendelkezik. Erősíti imunnrendszerünket és segít a vérképzésben is. A brokkoliban illetve csírájában izoláltak először egy ún. szulforafán nevű anyagot, amelyről kiderült, hogy számos rákellenes hatással bír. Lassítják a rákos sejteket elszaporodását testünkben, így pozitívan befolyásolja a sejtek egészséges fejlődését szervezetünkben, és lassítja a bőr öregedését is.Vitaminjai az A-, B-, C-, E- és a K-vitamin, ásványi anyagai pedig a kalcium,vas, foszfor, kálium és a  magnézium.

*A kép illusztráció.

Termelői információ

A Bio Csiri csírák ökológiai gazdaságból származnak és  rendszeresen ellenörzött, élelmiszerhigéniani körülményeknek megfelelően termelik a  friss, konyhakész csírát. Legfőbb céljuk, hogy széles körben megismertessék és megkedveltessék ízletes csíráikat a magyar és külföldi fogyasztóikkal, illetve nagyobb szerepet kapjanak a mindennapi táplálkozásunkban.

Érdekessége

A mag ősidők óta az új élet kezdetét szimbolizálja, épp ezért hatalmas tisztelet övezte már az ókorban is. Ekkoriban a sírokba csírázó gabonát temettek a halottak mellé, ezzel is szimbolizálva az újjászületést, Ázsiában pedig már időszámításunk előtt 3000-ben is csíráztattak a gyógyászatban betöltött szerepe miatt. 

Felhasználása

Fogyaszthatjuk magában, szendvicsekben, salátákban.Tormára emlékeztető íze kiváló hidegtálakhoz és paradicsomos ételekhez is.

Tárolás

2-6 °C fok között tárolandó.

Forgalmazó

Ökovital Kft.
1118 Budapest, Villányi út 93.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.