-9 %

Friss, roppanós kovászolni való uborka

kb. 70 g
Frissen szedett
Kedvezmény vége: 4. 26.

kb

 117 Ft kb 131 Ft
1 799 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

100+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Az apró uborka könnyen kovászolható, a magyar konyha egyik legjellemzőbb eleme. Attól függetlenül, hogy más formában is fogyaszthatod mint a "hagyományos" uborkát, a vitamin tartalma magas.

*A kép illusztráció.

Érdekessége

A1, és B-vitaminokat is találhatsz benne. A nyári napokon kíváló hűsítő lehet belőle. Fogyaszd bátran.

Recept javaslat

Kovászos uborka 

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 2 kg uborka (kisebbek, a mennyiség az üveg nagyságától függ)
  • 1 csokor kapor
  • 1.5 l víz (forró)
  • só ízlés szerint (literenként 1 púpozott ek)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 szelet kenyér (vastag fehér vagy 1 zsemle)

Elkészítés:

  1. Lábasban felteszünk vizet forralni, a víz mennyisége az üveg méretétől függ. 1 liter vízhez kimérünk 3 dkg sót, amit a vízbe teszünk, és azzal együtt forraljuk.
  2. Az uborkát megmossuk és a két végét 2-3 cm hosszan bevágjuk. Az uborkát ezután üvegbe tesszük és beledobjuk a fokhagyma gerezdeket. Az uborka tetejére tesszük megmosott kaprot, és a kenyeret vagy a zsemlét.
  3. A forró sós vizet merőkanál segítségével rámerjük az uborkára, úgy, hogy a folyadék a kenyeret is ellepje. Egy tányért teszünk a tetejére, és4-5napig kitesszük a napos teraszra.
  4. Levesszük a tetejéről a kenyeret, az uborkákat egy dobozba áttesszük. Az uborka levét egy szűrő segítségével ráöntjük. Szerintem lehűtve a legjobb.

*A kép illusztráció.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen 12-15°C között tárolandó.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.