Friss, roppanós kovászolni való uborka
kb. 80 gkb
Házhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Az apró uborka könnyen kovászolható, a magyar konyha egyik legjellemzőbb eleme. Attól függetlenül, hogy más formában is fogyaszthatod mint a "hagyományos" uborkát, a vitamin tartalma magas.
*A kép illusztráció.
Érdekessége
A1, és B-vitaminokat is találhatsz benne. A nyári napokon kíváló hűsítő lehet belőle. Fogyaszd bátran.
Recept javaslat
Kovászos uborka
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 2 kg uborka (kisebbek, a mennyiség az üveg nagyságától függ)
- 1 csokor kapor
- 1.5 l víz (forró)
- só ízlés szerint (literenként 1 púpozott ek)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 szelet kenyér (vastag fehér vagy 1 zsemle)
Elkészítés:
- Lábasban felteszünk vizet forralni, a víz mennyisége az üveg méretétől függ. 1 liter vízhez kimérünk 3 dkg sót, amit a vízbe teszünk, és azzal együtt forraljuk.
- Az uborkát megmossuk és a két végét 2-3 cm hosszan bevágjuk. Az uborkát ezután üvegbe tesszük és beledobjuk a fokhagyma gerezdeket. Az uborka tetejére tesszük megmosott kaprot, és a kenyeret vagy a zsemlét.
- A forró sós vizet merőkanál segítségével rámerjük az uborkára, úgy, hogy a folyadék a kenyeret is ellepje. Egy tányért teszünk a tetejére, és4-5napig kitesszük a napos teraszra.
- Levesszük a tetejéről a kenyeret, az uborkákat egy dobozba áttesszük. Az uborka levét egy szűrő segítségével ráöntjük. Szerintem lehűtve a legjobb.
*A kép illusztráció.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen 12-15°C között tárolandó.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.