Skip navigation
  • Kedves Kiflis! Az első vásárlásodhoz küldünk ajándékba egy Cloud9 trópusi jégkrémet is, hogy még emlékezetesebben induljon a kapcsolatunk. Köszönjük a bizalmat!

Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg vegyes zöldség, pl: cukkini, tök, brokkoli, karalábé, spenót, mangold, borsó, vajtök, retek, újhagyma, stb.
  • 8 tojás, 6 percig főzve, meghámozva
  • 15 dkg vaj
  • 1 dl alaplé
  • Kevés citromlé, vagy borecet
  • Friss zöldfűszerek
  • Bors

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A zöld zöldségeket forró sós vízben blansírozzuk, majd jeges vízben frissítjük.
  • 2
    A karalábét kevés vajon pároljuk.
  • 3
    A vajmártáshoz egy újhagymát vágjunk karikára, vajon kicsit pároljuk meg, majd öntsük fel alaplével, sóval, borssal és pár csepp citrommal ízesítsük.
  • 4
    A karfiolt párolhatjuk vagy főzhetjük is pár percig.
  • 5
    Az elkészült zöldségeket a vajmártással, lágy tojással tálaljuk.
Tip
Bármilyen zöldséget használhatunk a “főzelékhez”. Kiváló köret bármilyen könnyű húshoz, halhoz, akár grill sajthoz is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK