Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg apró újburgonya, kifliburgonya vagy salátaburgonya
  • 2 db (kb. 250 g) hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 200 g tv paprika
  • 200 g paradicsom
  • 1 csípős paprika
  • 200 g húsos kolozsvári szalonna
  • 2 pár jóféle debreceni páros kolbász
  • 200 g lángolt kolbász
  • Bors
  • Kevés kömény
  • 3 babérlevél
  • Kovászos uborka

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Csalamádé
  • Saláta

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

A KOVÁSZOS UBORKA ELKÉSZÍTÉSE

  • 1Egy nagy üvegbe 2,5 kg uborkát számoljunk, ehhez adjunk 2-3 kanál asztali sót, 4-8 gerezd fokhagymát, egy jó csokor kaprot, 10-15 szem fekete borsot és egy szelet kovászos kenyeret vagy bagettet.
  • 2A kovászos uborkához a három kanál sót kb. 2-3 liter vízben feloldjuk, ha gondoljuk fel is forralhatjuk. Az üveg aljára tegyük a kapor felét, pár gerezd fokhagymát és néhány szem borsot.
  • 3Az uborkák két végét vágjuk be és hosszában hasítsuk be az uborkákat a két végéből indulva, közben 90 fokban elforgatva őket.
  • 4Az üvegbe szorosan tegyük az uborkát, öntsük fel a sós vízzel, tegyük rá a kenyeret, majd helyezzük a napra, vagy meleg helyre 2-3 napra. Ilyen egyszerű.

A PAPRIKÁS KRUMPLI ELKÉSZÍTÉSE

  • 1A paprikás krumplihoz pirítsuk meg a szalonnát és a lángolt kolbászt, majd a szaftjukon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá az apróra vágott paprikát, paradicsomot, készítsünk pörköltalapot. Fűszerezzük ízlés szerint és adjuk hozzá a félbe vagy negyedcikkekbe vágott burgonyát.
  • 2Forgassuk át a pörköltszafttal, szórjuk meg a fűszerpaprikával, és egy perc múlva öntsük fel az alaplével, hogy éppen ellepje.
  • 3Fövés közben ellenőrizzük a sótartalmát, mert a krumpli sok sót felvesz. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot. A lényeg, hogy ne sűrű és pépes legyen, hanem kellemesen selymes, úgynevezett emulzió legyen a szaftja, mint egy jó bajai halászlének.
  • 4Tálaláskor a paprikás krumplit megszórhatjuk újhagymával, csípős zöldpaprikával és zöldfűszerekkel. A kovászos uborkával, valamint egy szelet kovászos kenyérrel tálaljuk.
Kifli tipp
Használjunk nem szétfövő fajta vagy salátaburgonyát, így nem pépes lesz a végeredmény. Ha van maradék szalonnabőrünk, azt is belefőzhetjük, jobb lesz a szaftja. Kovászos uborka helyett akár fejes salátával vagy friss csalamádéval is kiváló.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD