4 adag

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 500 g főtt, tisztított garnéla
  • 500 g hámozott paradicsom vagy paradicsomkonzerv
  • 2 fej (kb. 200 g) hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 100 ml olívaolaj
  • 200 g feta sajt
  • Friss bazsalikom
  • Friss oregánó
  • Friss petrezselyem
  • 150 g koktélparadicsom
  • Őrölt bors
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Az olívaolaj felén megdinszteljük az apróra vágott hagymát, és 4 gerezd zúzott fokhagymát.
  • 2Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és alaposan összefőzzük, sózzuk, borsozzuk, a zöldfűszerekkel csak a végén ízesítjük.
  • 3Az olívaolaj másik felén két gerezd fokhagymát kicsit átmelegítünk, és a tisztított rákokat gyorsan átpirítjuk az illatos olajban.
  • 4Tálaláskor a paradicsomszószra tesszük a rákokat, fetát szórunk rá és még több zöldfűszerrel díszítjük.
Kifli tipp
Feta nélkül is elkészíthető és rák helyett használhatunk tengeri halakat, akár lazacot is. Ha szeretjük, tehetünk hozzá sült, hámozott kápia paprikát is. De jóféle olívabogyó is remekül passzol, ahogy akár az édeskömény is.
Pataky Péter

Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

500 g főtt, tisztított garnéla

Sajnáljuk, de jelen pillanatban a(z) Garnélarák nem szerepel a kínálatunkban. De ez hamarosan megváltozik, már dolgozunk rajta.

500 g hámozott paradicsom vagy paradicsomkonzerv

Sajnáljuk, de jelen pillanatban a(z) Paradicsom vagy paradicsomkonzerv nem szerepel a kínálatunkban. De ez hamarosan megváltozik, már dolgozunk rajta.

2 fej (kb. 200 g) hagyma

 

6 gerezd fokhagyma

 

100 ml olívaolaj

 

200 g feta sajt

 

Friss bazsalikom

 

Friss oregánó

 

Friss petrezselyem

 

150 g koktélparadicsom

 

 

Őrölt bors