Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 400 g spagetti
  • 4 szelet szeletelt bacon
  • 200 g tokaszalonna, de kolozsvárival és pancettával is működik
  • 4 tojás
  • 200 g reszelt Pecorino Romano, Parmezán vagy Grana Padano

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A tésztát feltesszük főni 3 liter vízben, amihez literenként 15 gramm sót teszünk, tehát összesen 45 gramm só kell a 3 liter vízhez.
  • 2
    Közben a 4 tojást összekeverjük a finomra reszelt sajttal.
  • 3
    A szalonnát csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben kisütjük a zsírját szép komótosan.
  • 4
    A baconszeleteket is megsütjük ropogósra.
  • 5
    Ha a tészta megfőtt, átszedjük azonnal a forró serpenyőben lévő szalonnára.
  • 6
    Félrehúzzuk a tűzről, hozzáöntjük a tojásos-sajtos szószt, de azzal már nem melegítjük. A tészta és a serpenyő hője pont elég a tojás besűrítésére.
  • 7
    Frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük, és ha szükséges utánasózzuk.
  • 8
    A baconchipsszel tálaljuk.
Kifli tipp
Az eredeti carbonara csak pácolt és nem füstölt tokaszalonnából készül, ha ilyet nem is kapunk, válasszuk a kevésbé füstölt verziót. Vigyázzunk, ha már a tojás hozzákerült, nehogy túlmelegítsük, mert kicsapódik a tojás és krémes szósz helyett rántotta lesz a végeredmény.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK