• Kedves Kiflis! A mai nemzeti ünnepnapon zárva vagyunk, de megnövelt kapacitással várjuk, hogy leadd az előrendelésedet vasárnapra. Kellemes pihenést kívánunk!

Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 400 g spagetti
  • 4 szelet szeletelt bacon
  • 200 g tokaszalonna, de kolozsvárival és pancettával is működik
  • 4 tojás
  • 200 g reszelt Pecorino Romano, Parmezán vagy Grana Padano

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A tésztát feltesszük főni 3 liter vízben, amihez literenként 15 gramm sót teszünk, tehát összesen 45 gramm só kell a 3 liter vízhez.
  • 2
    Közben a 4 tojást összekeverjük a finomra reszelt sajttal.
  • 3
    A szalonnát csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben kisütjük a zsírját szép komótosan.
  • 4
    A baconszeleteket is megsütjük ropogósra.
  • 5
    Ha a tészta megfőtt, átszedjük azonnal a forró serpenyőben lévő szalonnára.
  • 6
    Félrehúzzuk a tűzről, hozzáöntjük a tojásos-sajtos szószt, de azzal már nem melegítjük. A tészta és a serpenyő hője pont elég a tojás besűrítésére.
  • 7
    Frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük, és ha szükséges utánasózzuk.
  • 8
    A baconchipsszel tálaljuk.
Kifli tipp
Az eredeti carbonara csak pácolt és nem füstölt tokaszalonnából készül, ha ilyet nem is kapunk, válasszuk a kevésbé füstölt verziót. Vigyázzunk, ha már a tojás hozzákerült, nehogy túlmelegítsük, mert kicsapódik a tojás és krémes szósz helyett rántotta lesz a végeredmény.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK