Skip navigation
  • Kedves Kiflis! Az első vásárlásodhoz küldünk ajándékba egy Cloud9 trópusi jégkrémet is, hogy még emlékezetesebben induljon a kapcsolatunk. Köszönjük a bizalmat!

Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 80 dkg burgonya
  • 10-20 dkg vegyes sajt, trappista, cheddar, gouda, Parmezán, Pecorino, stb
  • 2 dl tejszín
  • 2 ág friss kakukkfű
  • 10 dkg vaj
  • 40 dkg savanyúság, pl cékla, apró uborka, gyöngyhagyma, vagy ezek vegyesen
  • 1 kg bármilyen maradék pulled pork, sült hús szálaira szedve, pörkölt, esetleg főtt sonka, de akár maradék bolognai raguval is elkészíthető

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Csirke
  • Kacsacomb
  • Húsvéti főtt sonka

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A maradék húsokat szálaira szedjük és egy tűzálló edény aljára simítjuk.
  • 2
    A burgonyát sós vízben megfőzzük, közben a tejszínt a felvágott kakukkfűvel felforraljuk és lefedve hűlni hagyjuk.
  • 3
    A burgonyát forrón áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a kakukkfüves tejszínt, és habosra keverjük a reszelt sajt felével.
  • 4
    A pürét a húsra kenjük, megszórjuk a maradék sajttal és 180 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.
  • 5
    Savanyúsággal tálaljuk.
Tip
Ha nincs maradék húsunk, akkor 1 kg tarját befűszerezve, fólia alatt sütőben, 180 fokon süssük puhára, majd tépjük szálaira. Maradék sült csirkével, esetleg kacsacombbal is fantasztikus ez a fogás.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD