• Itt a Kifli virtuális őszi katalógusa! Fedezd fel újdonságainkat, finom borainkat és sajtválogatásainkat!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg bármilyen maradék pulled pork, sült hús szálaira szedve, pörkölt, esetleg főtt sonka, de akár maradék bolognai raguval is elkészíthető
  • 80 dkg burgonya
  • 10-20 dkg vegyes sajt, trappista, cheddar, gouda, Parmezán, Pecorino, stb
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 ág friss kakukkfű
  • 40 dkg savanyúság, pl cékla, apró uborka, gyöngyhagyma, vagy ezek vegyesen

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Húsvéti főtt sonka
  • Csirke
  • Kacsacomb

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A maradék húsokat szálaira szedjük és egy tűzálló edény aljára simítjuk.
  • 2A burgonyát sós vízben megfőzzük, közben a tejszínt a felvágott kakukkfűvel felforraljuk és lefedve hűlni hagyjuk.
  • 3A burgonyát forrón áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a kakukkfüves tejszínt, és habosra keverjük a reszelt sajt felével.
  • 4A pürét a húsra kenjük, megszórjuk a maradék sajttal és 180 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.
  • 5Savanyúsággal tálaljuk.
Kifli tipp
Ha nincs maradék húsunk, akkor 1 kg tarját befűszerezve, fólia alatt sütőben, 180 fokon süssük puhára, majd tépjük szálaira. Maradék sült csirkével, esetleg kacsacombbal is fantasztikus ez a fogás.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD