Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 80 dkg sertés darált hús, ideálisan 20-30% zsírtartalommal
- 1-2 db kápia paprika
- 1 csomag újhagyma
- 1 db lilahagyma
- Néhány levél római, vagy jégsaláta
- 10 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg vöröshagyma
- Ha szeretjük, egy gerezd fokhagyma
- 4 db pita
- 10 dkg mustár
- 1 kanál méz, ha édesen szeretjük
- Kevés kakukkfű
- Só
- Bors
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Marhahús
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A kápia paprikát gázláng fölött, vagy konyhasárkánnyal feketére pirítjuk, majd lefedjük, hogy megpuhuljon és könnyen hámozható legyen.
- 2Ezután a sült kápiát vágjuk csíkokra és mustárral keverjük össze. Ha nagyon savas, kevés mézzel édesebbé tehetjük.
- 3A csevaphoz minimálisan érdemes fűszegezni a húst, a sótartalom 1,3-1,8% között ideális, függően attól, mennyire szeretjük sósan. Szóval kilónként tegyünk 13-18 gramm sót a húshoz.
- 4Frissen őrölt borssal és esetleg nagyon kevés kakukkfűvel ízesítsük a só mellett, majd keverjük össze alaposan és formáljunk kb 10 dkg-os kolbászokat belőle. Így hűtőben 2 napig eltartható, alaposan lefedve.
- 5Elkészítéskor süssük meg a csevapot grillen, serpenyőben, vagy 250 fokos sütőben pár perc alatt, ügyelve, hogy ne maradjon belül nyers, de ne is száradjon ki!
- 6A pitát pirítsuk meg, majd vágjuk be a képen látható módon. A frissen sült csevapot tálaljuk a mustáros paprikával, lilahagymával, hagymával, újhagymával, koktélparadicsommal, salátával.
Kifli tipp
A húst keverhetjük marhával és akár bárány, vagy birkahússal is. Fűszerezni nem érdemes karakteresen, de ha szeretjük, kevés fokhagymát és apró kockára vágott hagymát is tehetünk bele.
![Pataky Péter](https://cdn.kifli.hu/images/meals/author/pataky_500x500px2-1625745522490.png)
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellet
Az irányítást szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!