• Kedves Kiflis! Készülj fel előre velünk - tömeg és sorban állás nélkül - a május 1-jei munkaszüneti napra! Aznap ugyan mi is zárva tartunk, de előrendelést természetesen fogadunk.
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg kék, vagy fekete kagyló
  • 2 db kovászos balett félbevágva
  • 1 kisebb hagyma
  • 1 citrom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg vaj
  • Friss petrezselyem
  • Snidling
  • 3 dl búzasör
  • 3 kanál olívaolaj
  • Bors

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Fehérbor
  • Száraz pezsgő
  • Cider

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A kagylót alaposan mossuk meg, amik nyitva vannak, azokat dobjuk ki.
  • 2A vajat vegyük ki szobahőre, hogy megpuhuljon, a zöldfűszereket és a fokhagymát vágjuk apróra.
  • 3A puha vaj háromnegyedéhez keverjük hozzá a zöldfűszreket, enyhén sózzuk, borsozzuk.
  • 4Kevés olíva és vaj keverékén dinszteljük meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd öntsük fel a búzasörrel és forraljuk két-három percig.
  • 5Ezután adjuk hozzá a kagylót és fedő alatt forraljuk nagy lángon 3 percig, hogy mindegyik kinyíljon. A főzés után zárva maradt kagylókat dobjuk ki.
  • 6Pirítsuk meg a bagetteket és kenjük meg a fűszervajjal.
  • 7A megpárolt kagylót is ízesítsük szükség szerint sóval, borssal, citromlével és adjunk hozzá egy jó darab fűszervajat is.
  • 8Tálaljuk frissen melegen, a bagettet.
Kifli tipp
Elkészíthető sör helyett fehérborral, vagy száraz pezsgővel, esetleg ciderrel is. Ha előételnek szánjuk, elég fejenként 25 dkg kagyló, ha főételnek, akkor legalább 50-60 dkg-mal számoljunk fejenként.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD