4 ADAG

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 4 db bivalymozzarella
  • 8 szelet pármai sonka
  • 25 dkg beluga, vagy puy lencse
  • 1 liter alaplé
  • Kevés borecet vagy citromlé
  • Friss petrezselyem
  • Friss kakukkfű
  • Friss snidling
  • Babérlevél
  • 0,5 dl extra szűz olívaolaj
  • Mikrozöldek, csírák
  • 2 szál répa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 salottahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál magos mustár
  • Bors
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A lencsét az alaplében, babérlevéllel főzzük meg puhára, majd szűrjük le.
  • 2A hagymát, fokhagymát és a gyökérzöldségeket vágjuk apró kockára és kevés olíván dinszteljük meg.
  • 3A megfőtt lencsét keverjük össze a dinsztelt zöldségekkel és keverjük össze olívával és ízlés szerint kevés magos mustárral, borecettel, vagy citromlével, sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá felvágott zöldfűszereket.
  • 4A mozzarellát burkoljuk a sonkába és tálaljuk a langyos lencsesalátával, zöldfűszerekkel, mikrozöldekkel megszórva.
Kifli tipp
Másféle sonkával is elkészíthető, kipróbálhatjuk fekete erdő, vagy Serrano sonkával is. 10 percre bedobhatjuk a sütőbe is sonkába göngyölt sajtot, hogy a sonka megpiruljon és a sajt kissé megolvadjon.
Pataky Péter

Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK