Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 4 szelet (kb. 800 g) sous vide Tarja steak
- 1 kg burgonya
- 150 g füstölt kolozsvári szalonna
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 1 db (kb. 150 g) hagyma
- 4 gerezd (kb. 40 g) fokhagyma
- 100 g savanyított gyöngyhagyma
- Friss snidling (metélőhagyma)
- Friss petrezselyem
- 200 g kacsa- vagy libazsír a burgonya sütéséhez
- Cukor
- Só
- Vaj
- Bors
- Kevés majoranna
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A borsót sós-cukros vízben pár percig blansírozzuk, majd jeges vízben lehűtjük. Egy részét kevés olvasztott vajjal simára turmixoljuk, sűrű szűrőn átpasszírozzuk. Ez lesz a borsópüré.
- 2A burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és szétterítve hagyjuk kihűlni. Ezután a zsírban pirosra sütjük.
- 3A szalonnát csíkokra vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk és kiszedjük a zsírból.
- 4A húsokat tasakkal együtt 15 percre meleg vízbe tesszük, kibontjuk, leöntjük a levét és félretesszük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a csíkokra vágott sous vide tarját, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a gyöngyhagymát is.
- 5Ha megpirultak, visszatesszük a szalonnát, beleforgatjuk a zsírban sült burgonyát és majorannával, frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a tasakból leöntött levet. Majd a borsópürével és egész zöldborsóval tálaljuk. Megszórjuk zöldfűszerekkel, újhagymával.
Kifli tipp
Tarja helyett használhatunk más sous vide húst is. Zöldborsó nélkül is elkészíthető.
![Pataky Péter](https://cdn.kifli.hu/images/meals/author/pataky_500x500px2-1625745522490.png)
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!