Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 4 szelet (kb. 800 g) sous vide Tarja steak
- 1 kg burgonya
- 150 g füstölt kolozsvári szalonna
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 1 db (kb. 150 g) hagyma
- 4 gerezd (kb. 40 g) fokhagyma
- 100 g savanyított gyöngyhagyma
- Friss snidling (metélőhagyma)
- Friss petrezselyem
- 200 g kacsa- vagy libazsír a burgonya sütéséhez
- Cukor
- Só
- Vaj
- Bors
- Kevés majoranna
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A borsót sós-cukros vízben pár percig blansírozzuk, majd jeges vízben lehűtjük. Egy részét kevés olvasztott vajjal simára turmixoljuk, sűrű szűrőn átpasszírozzuk. Ez lesz a borsópüré.
- 2A burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és szétterítve hagyjuk kihűlni. Ezután a zsírban pirosra sütjük.
- 3A szalonnát csíkokra vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk és kiszedjük a zsírból.
- 4A húsokat tasakkal együtt 15 percre meleg vízbe tesszük, kibontjuk, leöntjük a levét és félretesszük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a csíkokra vágott sous vide tarját, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a gyöngyhagymát is.
- 5Ha megpirultak, visszatesszük a szalonnát, beleforgatjuk a zsírban sült burgonyát és majorannával, frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a tasakból leöntött levet. Majd a borsópürével és egész zöldborsóval tálaljuk. Megszórjuk zöldfűszerekkel, újhagymával.
Kifli tipp
Tarja helyett használhatunk más sous vide húst is. Zöldborsó nélkül is elkészíthető.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!