Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 2 db baby csirke
  • 40 dkg zöldborsó
  • 15 szál spárga
  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg vaj
  • Néhány ág kakukkfű
  • Friss petrezselyem
  • Friss snidling
  • 0,5 dl extra szűz olivaolaj
  • Egy csipet só
  • Durvára tört fekete bors
  • Fokhagyma por
  • 1 db citrom

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A csirkék hátát egy erős ollóval vágjuk el a gerinc mindkét oldalán, és tegyük félre alaplének.
  • 2
    A durvára tört borsot és tengeri sót keverjünk össze 1/1 arányban és adjunk 10 dkg-onként egy csapot kanál fokhagymaport hozzá.
  • 3
    Kevés olívaolajjal kenjük meg a csirkéket és alaposan masszírozzuk a bőrükbe a fűszerkeverékünket.
  • 4
    Hagyjuk állni így egy órát, addig gyújtsuk be a BBQ sütőt és stabilizáljuk 180 fokon, vagy kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra.
  • 5
    A burgonyát főzzük meg sós vízben és törjük át még melegen, majd a vajjal és meleg tejjel keverjük sima pürévé, ha szükséges sózzuk meg és tálalásig tartsuk meleg helyen.
  • 6
    A borsót és a spárgát forró sós-cukros vízben blansírozzuk, majd hűtsük le jeges vízben.
  • 7
    A csirkét helyezzük be a sütőbe és mérettől függően 1-2 óra alatt süssük készre.
  • 8
    Tálaljuk a zöldségekkel és burgonyával, szórjuk meg zöldfűszerekkel.

TIPP

  • 1
    Bármilyen zöldkörettel elkészíthető, a spárga, vagy a burgonya is lecserélhető.
  • 2
    Ha nem kapunk baby csirkét, próbáljuk meg csirkecombbal, vagy szárnnyal, esetleg gyöngytyúkkal.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK