• Itt a Kifli virtuális őszi katalógusa! Fedezd fel újdonságainkat, finom borainkat és sajtválogatásainkat!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 40 dkg lazacfilé
  • 40 dkg rizottó rizs
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 10 dkg zöldborsó blansolva, turmixolva
  • 12 szál zöld spárga
  • 1 kisebb hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Borsóhajtás
  • Céklalevél, vagy apró salátalevél
  • 1 citrom
  • 5 dkg parmezán reszelve
  • 15 dkg vaj
  • 2-3 liter alaplé
  • Néhány szál kapor
  • 2 kanál olívaolaj
  • Bors

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Cukkini
  • Brokkoli
  • Zöldbab

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A lazacfiléket 4 egyenlő darabra vágjuk és 2 liter víz és 12 dkg só keverékébe áztatjuk 1,5 órára.
  • 2Az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a rizottó rizst, összepirítjuk, majd ráöntjük a fehérbort is.
  • 3Közben az alaplevet felmelegítjük és folyamatos forralás közben adogatjuk a rizottóhoz, mindig annyit, amennyit felvesz.
  • 4Közben a lazacot kivesszük a sóoldatból és kevés olíva és vaj keverékén óvatosan megsütjük, vigyázva, hogy belül szaftos maradjon.
  • 5A rizottót mikor majdnem teljesen puha már, húzzuk félre a tűzről és adjunk hozzá hideg vajat, reszelt parmezánt és kevés reszelt citromhéjat, sózzuk, borsozzuk, pár csepp citromlével ízesítsük.
  • 6A spárgát kevés vajon 2-3 perc alatt dinszteljük meg, sózzuk és vágjuk falatnyi darabokra.
  • 7Ha kész a rizottó, keverjük bele a borsópürét és tálaljuk a lazaccal, borsóhajtással, friss kaporral és a spárgával.

KIFLI TIPP

  • 1A spárgából is készíthetünk pürét és adhatjuk friss zöldborsóval. Más zöldségekkel is elkészíthető, használhatunk cukkinit, brokkolit, zöldbabot, stb.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD