Gurmet

Gurmet rump steak (spitzfartő)

200 g

ÁTLAGOS FRISSESSÉG 9 NAPIG

Érlelt
2 999 Ft 14 995 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

300+ vásárló kedvence

Származási ország: Uruguay,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Termékinformáció

Rump steak (spitzfartő), 200g-os kiszerelésben. 

Az érlelt rump steak egy nagyon kedvelt húsfajta, amit főleg steakként készítenek el. Ez a hús a marha fartő részén található, közvetlenül a lapos hátszín szomszédságában. Sovány húsról van szó, jellemzően finom zsírszövetével és jellegzetes ízével kitűnik. Ezek az Angus, Hereford vagy Zebu kombinált fajtái. A steakeket nedves eljárás során legalább 40 napig érlelik vákuumzacskókban, majd porciózást követően további 1-2 hétig érik a vákuumcsomagolásban.

A marhahús tartalmazza az összes fontos tápanyagot, illetve ez az egyik legfontosabb fehérje, B12 vitamin és cink forrása a szervezetnek. A gabonák és magvak után a marha tartalmazza a legtöbb vasat. A marhahús továbbá igen fontos foszfor forrás.

Elkészítési javaslat: Próbálja ki ezt a gyors és egyszerű striploin steak receptet!

Rump steak zöldborsmártással:

  • Vegyük ki a húst a hűtőből, bontsuk fel a vákuumcsomagolást, és hagyjuk szobahőmérsékleten levegőzni a húst legalább egy órát. Nem szabad hűtőhidegnek lennie sütés előtt. 
  • Miután már füstöl és tűzforró, kevés olíva olajat öntünk bele és mindkét oldalát a húsnak 2-2,5 percig sütjük, hogy rare - medium rare közötti állagot kapjunk. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk sütés közben.
  • Ezt követően egy rácsra tesszük pihenni 5-10 percig, egy alufóliával letakarjuk. 
  • Ha van otthon hús alaplevünk feltesszük forrni 2dl-t, és körülbelül 10 perc főzés után a felére sűrítjük. Ha nincs otthon jó lesz a leveskockából készült alaplé is. 
  • Egy fél fej vöröshagymát nagyon apróra vágunk, két evőkanál vajat megolvasztunk, és elkezdjük rajta sütni a hagymát, körülbelül 2-3 percig pirítjuk.
  • Valamilyen jó minőségű alkoholt öntönk hozzá (kedvenc whiskey, konyak, esetleg pálinka) és 5 perc alatt kifőzzük belőle az alkoholt. Hozzáadjuk az alaplevet, 1dl tejszínt, sózzuk, borsozzuk és a 3 tk zöldborsot is beletesszük. 5 percig főzzük.
  • Ezután öntsük ki egy tányérba és már készen is van.

Jó étvágyat!

 

Steakekről általánosságban

Egy átlagos steak szelet kb. 2,5 cm vastag és 200g körüli tömegű, nagyjából ez egy normál adag. Különböző elkészítési fokozatai vannak, attól függően ki mennyire szereti véresen vagy épp átsülve:

  • Blue rare: Éppen csak egy pillanatra kerül a serpenyőbe, szinte teljesen nyers, véres. Mindkét oldalát 30mp-ig sütjük tűzforró serpenyőben.
  • Rare: Rövid ideig kell sütni, csak egy barna kéreg kerül rá, de a belsejének 80%-a piros, nyers. Mindkét oldalát 1,5 percig sütve kapjuk eredményül. Maghő: 52°C.
  • Medium rare: Közepesen átsült verzió, a külseje barna, a belsejének már csak egy kis része piros középen, de a hús még kellően szaftos. Mindkét oldalát 2,5 percig kell süssük. Maghő: 55°C.
  • Medium: Közepesen átsült, melynek a belseje már inkább csak rózsaszín és nem piros. Ehhez mindkét oldalát 3 percig kell sütnünk. Maghő: 58-59°C.
  • Medium well: Szinte teljesen átsült, sokan már pazarlásnak tartják. Már elég száraz, a hús itt már nem olyan szaftos, talán egy halvány rózsaszín csík marad már csak a közepén. Ehhez körülbelül 4 percig kell sütnünk mindkét oldalát. Maghő: 65°C körüli.
  • Well done: Teljesen átsült, mindenhol barna hússzelet. A steakimádók kirekesztik a társadalomból azokat, akik így készítik el a húst, de van aki így szereti. Mindkét oldalát 5 percig kell sütni. Maghő: 70°C körüli.

Termelői információ

A Bidfood a 30 éves fennállása óta Kelet-Közép-Európa egyik legmeghatározóbb élelmiszergyártójává vált. Legfőképp fagyasztott és hűtött élelmiszerek gyártásával és forgalmazásával foglalkozik, elsősorban marha, sertés, baromfi, hal és vad kategóriákban, melyet több márkanév alatt hoz forgalomba: Nowaco, Gurmet, Banquet, Petron, Coronet.

Tárolás

0-4°C között tárolandó.

Biztonsági figyelmeztetés

Felhasználás előtt alaposan hőkezelje!

Forgalmazó

Bidfood Kralupy s.r.o.
Palhanecká 505/15, 747 07 Opava, CZ


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

 

 

Minőségét megőrzi

Szokásos eltarthatóság a megrendelés kézbesítését követően: 9 nap.

A termék garantált eltarthatósága a megrendelés kézbesítését követően: 1 nap.Ha a vásárolt termék eltarthatósági ideje ennél rövidebb, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig kredit formájában visszatérítjük az árát. Nem vonatkozik a Mentsd meg az ételt szekcióba tartozó termékekre.

Tápérték: 100 g

Energia486 kJ/115 kCal
Zsír3.1 g
amelyből telített zsírsavak1.53 g
Szénhidrát0 g
amelyből cukor0 g
Fehérje21.9 g
0.1 g
Élelmi rost0 g