Gurmet

Gurmet rib eye (magas hátszín)

200 g

ÁTLAGOS FRISSESSÉG 14 NAPIG

Érlelt
4 449 Ft 22 245 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

400+ vásárló kedvence

Származási ország: Csehország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Termékleírás

Rib Eye (magas hátszín) steak, 200g-os kiszerelésben.

A marha bordájának húsos, zsíros, szaftos része közepén egy szép nagy darab faggyúval. . A steakeket nedves eljárás során legalább 40 napig érlelik vákuumzacskókban, majd porciózást követően további 1-2 hétig érik a vákuumcsomagolásban. 

A marhahús tartalmazza az összes fontos tápanyagot, illetve ez az egyik legfontosabb fehérje, B12 vitamin és cink forrása a szervezetnek. A gabonák és magvak után a marha tartalmazza a legtöbb vasat. A marhahús továbbá igen fontos foszfor forrás.

Elkészítési javaslat: Próbálja ki ezt a gyors és egyszerű Rib Eye steak receptet!

Angolos rib eye steak hamuban sült burgonyával:

  • Vegyük ki a hűtőből és hagyjuk szobahőmérsékleten levegőzni a húst. Nem szabad hűtőhidegnek lennie sütés előtt. 
  • Az újkrumplikat vagy homoki burgonyákat jó alaposan folyó hideg víz alatt, kefével tisztára mossuk. Lecsepegtetjük, közben tépjünk le alufóliából akkora méretű darabokat, amibe a krumplikat be tudjuk csomagolni.
  • Tegyük az alufóliába egyesével és jó alaposan sózzuk meg.
  • Előmelegített 180°C-os sütőben mérettől függően 45-60 percig sütjük. 
  • Ha a húsunk kilevegőzte magát elkezdünk melegíteni egy serpenyőt. 
  • Miután már füstöl és tűzforró, kevés olíva olajat öntünk bele és mindkét oldalát a húsnak 1-1 percig sütjük, még kis kérget kap. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk sütés közben.
  • Fogunk egy tepsit és bele egy passzoló rácsot, ráhelyezzük a steak húsainkat, és betesszük a krumpli mellé 4-6 percre, amíg a hús maghőmérséklete eléri az 53-54 fokot. Ezután vegyük ki, tegyük félre és hagyjuk pihenni. Takarjuk le alufóliával a rácson. Időközönként forgassuk meg a húst pihenés közben.
  • Vegyük ki az alufóliában sült burgonyákat, óvatosan csomagoljuk ki. Egy kicsit nyissuk szét virágszerűen a krumplikat és egy teáskanál vajat tegyünk a közepébe, ízlés szerint sózzuk még ha kell. 
  • Tegyük vissza a használt serpenyőnket a tűzre, tegyünk bele 2-3 evőkanál vajat, és amikor már habzik, dobjuk vissza a serpenyőbe a steakeket, hogy átmelegítsük. Közben egy kanál segítségével fürdőztessük folyamatosan a húsokat. Pár perc elteltével tegyük a húst a krumplik mellé, és nyugodtan locsoljuk meg a serpenyőben lévő szaftos vajjal.
  • Ha a steakünk rózsaszín, angolos, akkor jó munkát végeztünk.

Jó étvágyat!

Steakekről általánosságban

Egy átlagos steak szelet kb. 2,5 cm vastag és 200g körüli tömegű, nagyjából ez egy normál adag. Különböző elkészítési fokozatai vannak, attól függően ki mennyire szereti véresen vagy épp átsülve:

  • Blue rare: Éppen csak egy pillanatra kerül a serpenyőbe, szinte teljesen nyers, véres. Mindkét oldalát 30mp-ig sütjük tűzforró serpenyőben.
  • Rare: Rövid ideig kell sütni, csak egy barna kéreg kerül rá, de a belsejének 80%-a piros, nyers. Mindkét oldalát 1,5 percig sütve kapjuk eredményül. Maghő: 52°C.
  • Medium rare: Közepesen átsült verzió, a külseje barna, a belsejének már csak egy kis része piros középen, de a hús még kellően szaftos. Mindkét oldalát 2,5 percig kell süssük. Maghő: 55°C.
  • Medium: Közepesen átsült, melynek a belseje már inkább csak rózsaszín és nem piros. Ehhez mindkét oldalát 3 percig kell sütnünk. Maghő: 58-59°C.
  • Medium well: Szinte teljesen átsült, sokan már pazarlásnak tartják. Már elég száraz, a hús itt már nem olyan szaftos, talán egy halvány rózsaszín csík marad már csak a közepén. Ehhez körülbelül 4 percig kell sütnünk mindkét oldalát. Maghő: 65°C körüli.
  • Well done: Teljesen átsült, mindenhol barna hússzelet. A steakimádók kirekesztik a társadalomból azokat, akik így készítik el a húst, de van aki így szereti. Mindkét oldalát 5 percig kell sütni. Maghő: 70°C körüli.

Termelői információ

A Bidfood a 30 éves fennállása óta Kelet-Közép-Európa egyik legmeghatározóbb élelmiszergyártójává vált. Legfőképp fagyasztott és hűtött élelmiszerek gyártásával és forgalmazásával foglalkozik, elsősorban marha, sertés, baromfi, hal és vad kategóriákban, melyet több márkanév alatt hoz forgalomba: Nowaco, Gurmet, Banquet, Petron, Coronet.

Tárolás

0-4°C között tárolandó.

Biztonsági figyelmeztetés

Felhasználás előtt alaposan hőkezelje!

Forgalmazó

Bidfood Kralupy s.r.o.
Palhanecká 505/15, 747 07 Opava, CZ


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

 

Minőségét megőrzi

Szokásos eltarthatóság a megrendelés kézbesítését követően: 14 nap.

A termék garantált eltarthatósága a megrendelés kézbesítését követően: 1 nap.Ha a vásárolt termék eltarthatósági ideje ennél rövidebb, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig kredit formájában visszatérítjük az árát. Nem vonatkozik a Mentsd meg az ételt szekcióba tartozó termékekre.

Tápérték: 100 g

Energia518 kJ/123 kCal
Zsír4.2 g
amelyből telített zsírsavak1.86 g
Szénhidrát0 g
amelyből cukor0 g
Fehérje21.3 g
0.1 g
Élelmi rost0 g