Jókenyér

JÓkenyér Teljes kiőrlésű kovászos kenyér magvakkal szeletelt csomagolt

500 g

FRISSESSÉGI GARANCIA

859 Ft 1 718 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

100+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Termékleírás

A JÓkenyér teljeskiőrlés kenyere magvakkal kétféle mag – szezámmag, lenmag – felhasználásával, csak teljeskiőrlésű gabonából őrölt lisztből készült. Utóbbi nagy előnye, hogy tartalmazza a gabonaszemek héját, így a velük készült kenyér tápértéke (ásványi anyagok és nyomelemek), valamint rosttartalma a fehér kenyerekéhez viszonyítva lényegesen magasabb. Ezen kenyerünk is 100%-ban természetes alapanyagokból, saját kovásszal és hosszú érlelési technológiával készült. A tésztát lenmaggal gazdagítottuk, mely talán az első és egyik legfontosabb esszenciális zsírforrás, és számos egyéb jótékony hatása mellett segít kivédeni a káros zsírok lerakódását az erek falán. A lenmag mellett zabpehellyel dúsítottuk a tésztát, hisz a zab a leginkább fehérjedús gabonaféle, melyben található béta-glükán bizonyítottan csökkenti a vér koleszterint szintjét. A kenyér tetejére szezámmagot szórták, mely egy igen fontos kalciumforrás. Súlyarányosan hétszer több kalciumot tartalmaz, mint a tehéntej, és vetekszik a tehénsajtok kalciumtartalmával. A végeredmény egy enyhén savanykás ízű kenyér fajta. Aki szereti a német kenyereket, annak érdemes megkóstolni! Az Ön kényelmére szeletelt és csomagolt változatban is kapható.

Termelői információ

A JÓkenyér családi vállalkozásként indult és 27 éve azon dolgozik, hogy minél több ember asztalán ott legyen a friss, kovászos, adalékmentes pékáru. Kiemelten figyelnek arra, hogy 100%-ban természetes alapanyagokból készítsék a kenyereiket és pékáruikat. Vallják, hogy ami a jó kenyérhez kell, az a természet ajándéka és a pék szíve-lelke. Ezért kerülik az ízfokozókat, adalék- illetve színezőanyagokat.  A mai napig azzal a kovásszal dolgoznak, amit közel 30 éve Baden-Badenből hoztak haza azzal a céllal, hogy megteremtik Magyarországon a világörökség részét képző német „Brotkultur” alapjait.  A JÓkenyérnél a hagyományos búzakovász mellett rozskovászt és teljes kiőrlésű búzából és rozsből készült kovászt is használnak, amihez a gabonát saját malmukban, frissen őrlik. Ez biztosítja kenyereik frissességét és ízét.

 

Tárolás, Fogyasztás

Száraz, hűvös helyen tárolandó! Azonnali fogyasztást igényel.

Forgalmazó

Ludwig & Mentesi Kft.
2084 Pilisszentiván, Erzsébet Ipari park 4.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Minőségét megőrzi

A termék azonnali felhasználást igényel, még az átadás napján szükséges elfogyasztani.

A termék garantált eltarthatósága a megrendelés kézbesítését követően: 1 nap.Ha a vásárolt termék eltarthatósági ideje ennél rövidebb, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig kredit formájában visszatérítjük az árát. Nem vonatkozik a Mentsd meg az ételt szekcióba tartozó termékekre.

Összetevők

Ivóvíz
frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt
frissen őrölt teljes kiőrlésű rozsliszt
teljes kiőrlésű rozskovász
Lenmag
Zabpehely
Szezámmag
Tengeri só
Élesztő

Tápérték: 100 g

Energia927 kJ/220 kCal
Zsír2.7 g
amelyből telített zsírsavak0.52 g
Szénhidrát33 g
amelyből cukor1.8 g
Fehérje11 g
9.9 g
Élelmi rost1.1 g

Allergének

Glutént tartalmazó gabonafélék
Szezámmag
Nyomokban tartalmazhat:
Tojás
Földimogyoró
Szójabab
Tej
Diófélék
Zeller
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.