Mix & Match

Gyermelyi

Gyermelyi szélesmetélt 8 tojásos száraztészta

250 g
649 Ft 2 596 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

60+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A Gyermelyi Vállalatcsoport elkötelezett a kiváló minőségű, biztonságos, magyar élelmiszer előállítása és a fogyasztói igények minél szélesebb körű kielégítése iránt. Termékeik zöme saját előállítású alapanyagból készül, így biztosított a gondos válogatás, a kifogástalan minőség és a finom íz.

Leírás
A szélesmetélt tészta kiváló választás tejszínes mártással készült ételek mellé. Felhasználása sokrétű, egészen különleges fogások kelléke is lehet, rakott édes tésztákhoz is nagyszerűen használható.

Termékinformáció
Ajánljuk parajos-tejszínes, csírkecsíkos tészta mellé.

Hozzávalók
400 g Gyermelyi 8 tojásos szélesmetélt, 500 g csirkemellfilé, 4 szál zöldhagyma, 200 g paraj, 2 gerezd fokhagyma, 0,5 dl olívaolaj, 40 g vaj, 2 dl tejszín, só, őrölt bors.

Elkészítése

  1. A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg őket. Ha a paraj zsenge, nem kell leforrázni, ha keményebb a levele, tedd 2-3 percre lobogó, sós vízbe, majd szűrd le, hűtsd jeges vízben, szárítsd meg.
  2. A megtisztított, megmosott csirkemellet vágd vékony csíkokra. Pirítsd le forró olajon. Amikor megpirult, tedd rá a gorombára vágott zöldhagymát, a zúzott fokhagymát, és forgasd össze. Sózd, borsozd.
  3. Amint a hagyma összeesett, tedd rá a vajat és a parajt. Jól rázd össze, keverd el. Öntsd rá a tejszínt és 2-3 dl vizet a tészta főzővizéből. Forrald össze, és ha szükséges, ízesítsd.
  4. A sós forró vízben kifőtt tésztát szűrd le de ne mosd le –, és keverd össze a raguval, majd tálald.

Vagy készíts belőle lazacos metéltet hollandi mártással!

Termelői információ
A Gyermelyi Zrt. Magyarország piacvezető tésztagyártója, legnagyobb tojástermelője és megkerülhetetlen malomipari szereplője. Emellett 8.800 hektár területen folytat mezőgazdasági tevékenységet, egy zárt vertikális integrációt működtet. Mindez 1953. január 21-én kezdődött, amikor is tizenkét gyermelyi gazda, nem bírva tovább az egyéni gazdálkodást sújtó, mindinkább ellehetetlenítő terheket, megalakítja a Petőfi Szövetkezetet. 1970-ben a kormány tésztagyár építéséről határozott, amelyhez helyszínt kerestek. Gyermely jó hírű szövetkezete vállalkozott a feladatra és megkapta a lehetőséget. Így kezdődött a Gyermelyi Zrt. létrehozása.

Használat
Tízszeres mennyiségű, forrásban lévő sós, kevés olajat tartalmazó vízben főzd meg.

Tárolás
Száraz, napsütéstől védett helyen tárolandó.

Forgalmazó
Gyermelyi Zrt.
2821, Gyermely,
Bajnai út 1.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

tésztaipari búzaliszt
Ivóvíz
friss tyúktojás

Allergének

Glutént tartalmazó gabonafélék
Tojás
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.