Gyermelyi

Gyermelyi Vita Pasta durum Szarvacska

500 g
789 Ft 1 578 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

100+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A Gyermelyi Vállalatcsoport elkötelezett a kiváló minőségű, biztonságos, magyar élelmiszer előállítása és a fogyasztói igények minél szélesebb körű kielégítése iránt. Termékeik zöme saját előállítású alapanyagból készül, így biztosított a gondos válogatás, a kifogástalan minőség és a finom íz.

A szarvacskatészta kiváló szószfelvevő képessége nem csak a pörköltek esetében jelent előnyt. Könnyedebb mártással készült ételekhez is kiváló köret lehet.

Mi az a durum tészta?
Durumlisztből, tojás felhasználása nélkül készítik. A durumbúza fehérjében gazdagabb, mint a hétköznapi búza, és könnyen kezelhetőbb is annál, ezért lehet könnyedén tésztát készíteni belőle. Ezen kívül összetett szénhidrátokból áll, melyek kitűnő energiaforrásnak számítanak. Így ha megfelelő alapanyagokkal fogyasztod, például zöldségekkel, halakkal, akkor az egészséges étrendedbe is beilleszthető.Valamint könnyen okoz telítettségérzetet. Ezért a fogyókúrás étrend részévé is válhat, hiszen nem kell belőle sokat fogyasztani a jóllakáshoz. 

Leírás
Durum szarvacska tészta.

Termékinformáció
Ajánljuk a currys pulykacsíkok pirított paprikával, szarvacskával fogás mellé.

Hozzávalók
400 g Gyermelyi 4 tojásos szarvacska, 400 g pulykamell, 250 g színes paprika, 4 szál zöldhagyma, 100 g cukkini, 1 dl olívaolaj, 1 csokor korianderzöld, só, őrölt bors, őrölt római kömény, 1 evőkanál zöld currypaszta.

Elkészítése

  1. Tisztítsd meg, mosd meg a zöldségeket.
  2. A húst is tisztítsd meg, mosd le, és szárítsd meg. Vágd vékony csíkokra. Az olaj felén, erős lángon pirítsd meg, sózd, borsozd, és tedd félre.
  3. Az olaj másik felén, erős lángon pirítsd aranyszínűre a csíkokra vágott zöldségeket. Sózd, borsozd, szórd rá a római köményt, a gorombára vágott koriandert, és tedd rá a currypasztát.
  4. Keverd meg, és tedd bele a húst, tegyél hozzá a tészta főzőlevéből, és amikor összeforrt, vedd le. Keverd bele a kifőtt, leszűrt, de nem lemosott tésztát, és tálalhatod is.

Termelői információ
A Gyermelyi Zrt. Magyarország piacvezető tésztagyártója, legnagyobb tojástermelője és megkerülhetetlen malomipari szereplője. Emellett 8.800 hektár területen folytat mezőgazdasági tevékenységet, egy zárt vertikális integrációt működtet. Mindez 1953. január 21-én kezdődött, amikor is tizenkét gyermelyi gazda, nem bírva tovább az egyéni gazdálkodást sújtó, mindinkább ellehetetlenítő terheket, megalakítja a Petőfi Szövetkezetet. 1970-ben a kormány tésztagyár építéséről határozott, amelyhez helyszínt kerestek. Gyermely jó hírű szövetkezete vállalkozott a feladatra és megkapta a lehetőséget. Így kezdődött a Gyermelyi Zrt. létrehozása.

Tárolás
Tárolás száraz, napsütéstől védett helyen.

Forgalmazó
Gyermelyi Zrt.
2821, Gyermely,
Bajnai út 1.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

tésztaipari durum búzadara
Ivóvíz

Tápérték: 100 g

Energia1531 kJ/361 kCal
Zsír1.4 g
amelyből telített zsírsavak0.3 g
Szénhidrát73 g
amelyből cukor4.5 g
Fehérje14 g
0.11 g
Élelmi rost g

Allergének

Glutént tartalmazó gabonafélék
Nyomokban tartalmazhat:
Tojás
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.