Gyermelyi

Gyermelyi 4 tojásos durum Lasagne

500 g
1 599 Ft 3 198 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

1000+ vásárló kedvence

Származási ország: EU,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A Gyermelyi Vállalatcsoport elkötelezett a kiváló minőségű, biztonságos, magyar élelmiszer előállítása és a fogyasztói igények minél szélesebb körű kielégítése iránt. Termékeik zöme saját előállítású alapanyagból készül, így biztosított a gondos válogatás, a kifogástalan minőség és a finom íz.

Az itáliai gasztronómia klasszikus terméke a lasagne. Ennek a terméknek a gyártása és csomagolása rendkívüli odafigyelést és gondosságot igényel. A Gyermelyi Lasagne mind megjelenését, mind beltartalmát tekintve az abszolút prémium kategóriát képviseli.

Mi az a durum tészta?
Durumlisztből, tojás felhasználása nélkül készítik. A durumbúza fehérjében gazdagabb, mint a hétköznapi búza, és könnyen kezelhetőbb is annál, ezért lehet könnyedén tésztát készíteni belőle. Ezen kívül összetett szénhidrátokból áll, melyek kitűnő energiaforrásnak számítanak. Így ha megfelelő alapanyagokkal fogyasztod, például zöldségekkel, halakkal, akkor az egészséges étrendedbe is beilleszthető.Valamint könnyen okoz telítettségérzetet. Ezért a fogyókúrás étrend részévé is válhat, hiszen nem kell belőle sokat fogyasztani a jóllakáshoz. 

Leírás
Durum lasagne tészta.

Termékinformáció
Ajánljuk a sült tésztalapok hagymával és szalonnával fogás mellé.

Hozzávalók
200 g Gyermelyi Lasagne, 250 g parasztkolbász, 150 g húsos szalonna, 2 fej lilahagyma, 200 g zöldpaprika, 1 dl tejföl, 50 g reszelt sajt, 5 db tojás, 1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors, reszelt szerecsendió.

Elkészítése

  1. A húsos szalonnát csíkozd fel, és pirítsd üvegesre. Tedd rá a fél karikára vágott kolbászt, a finomra vágott lilahagymát és a vékonyra szeletelt paprikát. Pirítsd össze 4-5 percig, majd szórd meg a petrezselyemmel, borssal. Ha szükséges, sózd, kevergesd, majd vedd le.
  2. Nagyobb edényben forralj sós vizet, és a lapokat több részletben, a vízben főzd félkeményre úgy 6 perc alatt, majd lapáttal vedd ki. Hidegvízben öblítsd le, és száraz ruhára téve szárítsd le.
  3. Olajozz ki egy kis teflonos serpenyőket vagy formákat, és a tésztával béleld ki az alját úgy, hogy az oldalára is felérjen.
  4. Tedd 200°C-ra előmelegített sütőbe, süsd 10-15 percig, hogy szép piros legyen a széle.
  5. A tésztakelyhekbe oszd el a kolbászos, szalonnás ragut.
  6. A tojásokat verd fel a tejföllel, kevés sóval, sütés előtt oszd el a kirakott serpenyőkön, szórd meg reszelt sajttal.
  7. Tedd 200°C-ra előmelegített sütőbe, és 5-10 percig süsd, majd tálalhatod.

Vagy készíts belőle zöldséges gomolyás lasagnét!

Termelői információ
A Gyermelyi Zrt. Magyarország piacvezető tésztagyártója, legnagyobb tojástermelője és megkerülhetetlen malomipari szereplője. Emellett 8.800 hektár területen folytat mezőgazdasági tevékenységet, egy zárt vertikális integrációt működtet. Mindez 1953. január 21-én kezdődött, amikor is tizenkét gyermelyi gazda, nem bírva tovább az egyéni gazdálkodást sújtó, mindinkább ellehetetlenítő terheket, megalakítja a Petőfi Szövetkezetet. 1970-ben a kormány tésztagyár építéséről határozott, amelyhez helyszínt kerestek. Gyermely jó hírű szövetkezete vállalkozott a feladatra és megkapta a lehetőséget. Így kezdődött a Gyermelyi Zrt. létrehozása.

Tárolás
Tárolás száraz, napsütéstől védett helyen.

Forgalmazó
Gyermelyi Zrt.
2821, Gyermely,
Bajnai út 1.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Tésztaipari durumbúzadara
glutén
Pasztörizált tojáslé20 %

Allergének

Glutént tartalmazó gabonafélék
Tojás
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.