Gyermelyi

Gyermelyi 4 tojásos Spagetti

500 g
809 Ft 1 618 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

200+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A Gyermelyi Vállalatcsoport elkötelezett a kiváló minőségű, biztonságos, magyar élelmiszer előállítása és a fogyasztói igények minél szélesebb körű kielégítése iránt. Termékeik zöme saját előállítású alapanyagból készül, így biztosított a gondos válogatás, a kifogástalan minőség és a finom íz.

A legnépszerűbb, univerzálisan felhasználható formájú tésztafajta. Krémes és darabos mártásokhoz is egyaránt illik.

Leírás
Spagetti tészta.

Termékinformáció
Ajánljuk a zöldfűszeres-fokhagymás-szardéniás spagetti fogás mellé.

Hozzávalók
400 g Gyermelyi 4 tojásos spagetti, 250 g apró szardínia (tisztított), 3 gerezd fokhagyma, 1 db citrom reszelt héja, 1 dl olívaolaj, 1 csokor petrezselyem, 1 szál rozmaring, 1 csokor korianderzöld, 1 csokor snidling, só, őrölt bors, 30 g pesto.

Elkészítése

  1. A halakat tisztítsd le, mosd meg, és szárítsd. Majd vágd nagyobb darabokra.
  2. A citromhéjat (csak a sárga részt) vágd vékony csíkokra, és tedd forró vízbe 2-3 másodpercre, majd öblítsd le. Ezt a műveletet ismételd meg, és tedd félre.
  3. A megmosott fűszernövényeket vágd össze gorombára. Az olaj felén futtasd meg a tisztított zúzott fokhagymát, majd vedd le a tűzről, és keverd bele a zöldfűszereket. Keverd hozzá a pestot és a citromhéjat, majd tedd félre.
  4. Az olaj másik felén pirítsd meg a darabolt halakat 1-2 perc alatt, majd add hozzá a fűszeres olajhoz. Lazán keverd össze, tegyél kevés vizet a tészta főzőlevéből, majd tedd bele a kifőtt, leszűrt, de nem lemosott tésztát. Rázd össze, és már tálalhatod is. Tetejére tehetsz sajtforgácsokat. 

Vagy készíts belőle tejszínes, mustáros, pulykahúsos spagettit!

Termelői információ
A Gyermelyi Zrt. Magyarország piacvezető tésztagyártója, legnagyobb tojástermelője és megkerülhetetlen malomipari szereplője. Emellett 8.800 hektár területen folytat mezőgazdasági tevékenységet, egy zárt vertikális integrációt működtet. Mindez 1953. január 21-én kezdődött, amikor is tizenkét gyermelyi gazda, nem bírva tovább az egyéni gazdálkodást sújtó, mindinkább ellehetetlenítő terheket, megalakítja a Petőfi Szövetkezetet. 1970-ben a kormány tésztagyár építéséről határozott, amelyhez helyszínt kerestek. Gyermely jó hírű szövetkezete vállalkozott a feladatra és megkapta a lehetőséget. Így kezdődött a Gyermelyi Zrt. létrehozása.

Tárolás
Tárolás száraz, napsütéstől védett helyen.

Forgalmazó
Gyermelyi Zrt.
2821, Gyermely,
Bajnai út 1.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

tésztaipari búzaliszt
friss tyúktojás

Tápérték: 100 g

Energia1672 kJ/394 kCal
Zsír2.2 g
amelyből telített zsírsavak0.6 g
Szénhidrát80 g
amelyből cukor1.1 g
Fehérje13 g
0.21 g
Élelmi rost g

Allergének

Glutént tartalmazó gabonafélék
Tojás
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.