• Kedves Kiflisek! Az Európa-liga döntő miatt ideiglenes forgalomkorlátozás van érvényben Budapesten. Elnézést kérünk az esetleges késések miatt, igyekszünk mindenkit időben kiszolgálni!

Gyermelyi 4 tojásos Makaróni

500 g
 849 Ft 1 698 Ft/kg
Származási ország: Magyarország,

A Gyermelyi Vállalatcsoport elkötelezett a kiváló minőségű, biztonságos, magyar élelmiszer előállítása és a fogyasztói igények minél szélesebb körű kielégítése iránt. Termékeik zöme saját előállítású alapanyagból készül, így biztosított a gondos válogatás, a kifogástalan minőség és a finom íz.

Hosszú csőtészta, mely kiválóan használható sűrű mártással készült ételekhez. Felhasználhatósága széleskörű, rakott tésztaételek készítéséhez is alkalmas.

Leírás
Makaróni tészta.

Termékinformáció
Ajánljuk a piros pestós sültpaprikás sonkás makaróni fogás mellé.

Hozzávalók
400 g Gyermelyi 4 tojásos makaróni, 150 g füstölt, szeletelt sonka, 200 g piros húsú paprika, 0,5 dl olívaolaj, 40 g vaj, 2 szál rozmaring, só, 80 g piros pesto, 16 szem fekete olajbogyó, 16 szem zöld olajbogyó.

Elkészítése

  1. A paprikát lángon vagy lapon süsd feketére, majd 5 percre takard le, és húzd le a bőrét. Mosd le, magozd ki, és vágd csíkokra.
  2. A sonkákat is vágd csíkokra, és pirítsd meg. Olívaolajon futtasd meg a gorombára vágott rozmaringot, tedd rá a vajat és a pestot.
  3. Keverd el, sózd, tedd bele az olajbogyókat, a sült paprikadarabokat és kevés vizet a tészta főzőlevéből. Forrald össze.
  4. Tedd bele a roppanósra főtt, leszűrt, de nem lemosott tésztát. Lazán keverd össze a sonkaszeletekkel együtt, és tálalhatod.

Vagy készíts belőle vörösboros, áfonyás szarvasragut!

Termelői információ
A Gyermelyi Zrt. Magyarország piacvezető tésztagyártója, legnagyobb tojástermelője és megkerülhetetlen malomipari szereplője. Emellett 8.800 hektár területen folytat mezőgazdasági tevékenységet, egy zárt vertikális integrációt működtet. Mindez 1953. január 21-én kezdődött, amikor is tizenkét gyermelyi gazda, nem bírva tovább az egyéni gazdálkodást sújtó, mindinkább ellehetetlenítő terheket, megalakítja a Petőfi Szövetkezetet. 1970-ben a kormány tésztagyár építéséről határozott, amelyhez helyszínt kerestek. Gyermely jó hírű szövetkezete vállalkozott a feladatra és megkapta a lehetőséget. Így kezdődött a Gyermelyi Zrt. létrehozása.

Tárolás
Tárolás száraz, napsütéstől védett helyen.

Forgalmazó
Gyermelyi Zrt.
2821, Gyermely,
Bajnai út 1.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.