Gyermelyi

Gyermelyi 4 tojásos Tarhonya

500 g
809 Ft 1 618 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

100+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A Gyermelyi Vállalatcsoport elkötelezett a kiváló minőségű, biztonságos, magyar élelmiszer előállítása és a fogyasztói igények minél szélesebb körű kielégítése iránt. Termékeik zöme saját előállítású alapanyagból készül, így biztosított a gondos válogatás, a kifogástalan minőség és a finom íz.

A tarhonyát pirítást követően főzd meg, nagy felületének köszönhetően sok szaftot szed fel, ezért tökéletes választás pörköltekhez. Emellett kiválóan megállja helyét egytálételek készítésénél is.

Termékinformáció
Ajánljuk a tarhonyás-zöldséges liba fogás mellé.

Hozzávalók
200 g Gyermelyi 4 tojásos tarhonya, 150 g libazúza, 150 g libaszív, 150 g pecsenye libamáj, 4 db libacomb (kisebb), 1+1 fej hagyma, 2+4 gerezd fokhagyma, 1 db sárgarépa, 100 g borsó, 1 db paprika, 2 evőkanál libazsír, 300 g libazsír (sütéshez).

Elkészítése

  1. Tisztítsd meg a combokat, a zöldségeket és mosd meg őket.
  2. A libacombokat tedd bele egy hőálló tálba, tedd rá a 4 gerezd fokhagymát és egy fej hagymát cikkekre vágva. Öntsd rá az olvasztott zsírt. Az a jó, ha ellepi.
  3. Takard le, és tedd be 120 fokra előmelegített sütőbe. Addig hagyd bent, míg puha nem lesz.
  4. A zúzát, szívet tisztítsd meg, és darabold fel.
  5. Kevés libazsíron pirítsd meg a hagymát, majd tedd rá a zúzát, és keverd el. Tegyél alá pici vizet, és letakarva párold.
  6. Amikor félig puha, add hozzá a szívet és a zúzott fokhagymát. Párold tovább, ha szükséges, pótold a vizet.
  7. Közben pirítsd meg a tarhonyát kevés libazsíron. Amikor a zúza majdnem puha, add hozzá a pirított tarhonyát, az összevágott répát, és az összevágott paprikát, majd sózd. Öntsd fel 4-5 dl forró vízzel. Letakarva nagyon kíméletesen főzd, és amikor a vizet beitta, tedd félre lefedve.
  8. A libacombokat sózd, borsozd és sütőben 200°C-on süsd pirosra.
  9. A pecsenyemájat vágd össze, és kevés olajon pirítsd meg, majd tedd rá a borsót, forgatsd össze, és öntsd a tarhonyára.
  10. Fedd le és 10 percig még hagyd pihenni. 

Termelői információ
A Gyermelyi Zrt. Magyarország piacvezető tésztagyártója, legnagyobb tojástermelője és megkerülhetetlen malomipari szereplője. Emellett 8.800 hektár területen folytat mezőgazdasági tevékenységet, egy zárt vertikális integrációt működtet. Mindez 1953. január 21-én kezdődött, amikor is tizenkét gyermelyi gazda, nem bírva tovább az egyéni gazdálkodást sújtó, mindinkább ellehetetlenítő terheket, megalakítja a Petőfi Szövetkezetet. 1970-ben a kormány tésztagyár építéséről határozott, amelyhez helyszínt kerestek. Gyermely jó hírű szövetkezete vállalkozott a feladatra és megkapta a lehetőséget. Így kezdődött a Gyermelyi Zrt. létrehozása.

Tárolás
Tárolás száraz, napsütéstől védett helyen.

Forgalmazó
Gyermelyi Zrt.
2821, Gyermely,
Bajnai út 1.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

tésztaipari búzaliszt
tyúktojás

Tápérték: 100 g

Energia1672 kJ/394 kCal
Zsír2.2 g
amelyből telített zsírsavak0.6 g
Szénhidrát80 g
amelyből cukor1.1 g
Fehérje13 g
0.21 g
Élelmi rost0 g

Allergének

Glutént tartalmazó gabonafélék
Tojás
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.