Gyermelyi
Gyermelyi 4 tojásos Tarhonya
500 gHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A Gyermelyi Vállalatcsoport elkötelezett a kiváló minőségű, biztonságos, magyar élelmiszer előállítása és a fogyasztói igények minél szélesebb körű kielégítése iránt. Termékeik zöme saját előállítású alapanyagból készül, így biztosított a gondos válogatás, a kifogástalan minőség és a finom íz.
A tarhonyát pirítást követően főzd meg, nagy felületének köszönhetően sok szaftot szed fel, ezért tökéletes választás pörköltekhez. Emellett kiválóan megállja helyét egytálételek készítésénél is.
Termékinformáció
Ajánljuk a tarhonyás-zöldséges liba fogás mellé.
Hozzávalók
200 g Gyermelyi 4 tojásos tarhonya, 150 g libazúza, 150 g libaszív, 150 g pecsenye libamáj, 4 db libacomb (kisebb), 1+1 fej hagyma, 2+4 gerezd fokhagyma, 1 db sárgarépa, 100 g borsó, 1 db paprika, 2 evőkanál libazsír, 300 g libazsír (sütéshez).
Elkészítése
- Tisztítsd meg a combokat, a zöldségeket és mosd meg őket.
- A libacombokat tedd bele egy hőálló tálba, tedd rá a 4 gerezd fokhagymát és egy fej hagymát cikkekre vágva. Öntsd rá az olvasztott zsírt. Az a jó, ha ellepi.
- Takard le, és tedd be 120 fokra előmelegített sütőbe. Addig hagyd bent, míg puha nem lesz.
- A zúzát, szívet tisztítsd meg, és darabold fel.
- Kevés libazsíron pirítsd meg a hagymát, majd tedd rá a zúzát, és keverd el. Tegyél alá pici vizet, és letakarva párold.
- Amikor félig puha, add hozzá a szívet és a zúzott fokhagymát. Párold tovább, ha szükséges, pótold a vizet.
- Közben pirítsd meg a tarhonyát kevés libazsíron. Amikor a zúza majdnem puha, add hozzá a pirított tarhonyát, az összevágott répát, és az összevágott paprikát, majd sózd. Öntsd fel 4-5 dl forró vízzel. Letakarva nagyon kíméletesen főzd, és amikor a vizet beitta, tedd félre lefedve.
- A libacombokat sózd, borsozd és sütőben 200°C-on süsd pirosra.
- A pecsenyemájat vágd össze, és kevés olajon pirítsd meg, majd tedd rá a borsót, forgatsd össze, és öntsd a tarhonyára.
- Fedd le és 10 percig még hagyd pihenni.
Termelői információ
A Gyermelyi Zrt. Magyarország piacvezető tésztagyártója, legnagyobb tojástermelője és megkerülhetetlen malomipari szereplője. Emellett 8.800 hektár területen folytat mezőgazdasági tevékenységet, egy zárt vertikális integrációt működtet. Mindez 1953. január 21-én kezdődött, amikor is tizenkét gyermelyi gazda, nem bírva tovább az egyéni gazdálkodást sújtó, mindinkább ellehetetlenítő terheket, megalakítja a Petőfi Szövetkezetet. 1970-ben a kormány tésztagyár építéséről határozott, amelyhez helyszínt kerestek. Gyermely jó hírű szövetkezete vállalkozott a feladatra és megkapta a lehetőséget. Így kezdődött a Gyermelyi Zrt. létrehozása.
Tárolás
Tárolás száraz, napsütéstől védett helyen.
Forgalmazó
Gyermelyi Zrt.
2821, Gyermely,
Bajnai út 1.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
tésztaipari búzaliszt |
tyúktojás |
Tápérték: 100 g
Energia | 1672 kJ/394 kCal |
Zsír | 2.2 g |
amelyből telített zsírsavak | 0.6 g |
Szénhidrát | 80 g |
amelyből cukor | 1.1 g |
Fehérje | 13 g |
Só | 0.21 g |
Élelmi rost | 0 g |
Allergének
Glutént tartalmazó gabonafélék |
Tojás |