• Kedves Kiflis! A pünkösdi ünnepnapokon kicsit megpihen a kiszállításunk, hogy keddtől újult erővel és emelt kapacitással támogassunk a bevásárlásban. Előrendelést viszont már most is fogadunk!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg vaddisznó pörkölthús
  • 1 kisebb hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 liter alaplé
  • 1 kanál jóféle fűszerpaprika
  • Kevés kömény
  • Bors
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg burgonya
  • Friss petrezselyemzöld
  • 1 kanál mangalicazsír
  • Kovászos kenyér

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Vadhús
  • Borókabogyó
  • Babér

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A zsíron megdinszteljük az apró vágott hagymát, fokhagymát.
  • 2Közben felaprítjuk a zöldpaprikát is és azt is hozzáadjuk.
  • 3Ha kissé megpuhultak, rátesszük a pörköltalapra a húskockákat és nagy lángon kicsit körbepirítjuk.
  • 4Míg a hús puhul, megtisztítjuk és kockára vágjuk a répát és burgonyát.
  • 5A húst fűszerezzük egy óra után kevés köménnyel, a fűszerpaprikával, frissen őrölt borssal és bármilyen fűszerrel, amit szeretünk.
  • 6Ha majdnem puha, adjuk hozzá a zöldségeket és öntsük fel a 2 liter alaplével, vagy vízzel.
  • 7Kóstoljuk meg és állítsuk be a sót ízlés szerint. Ha elkészült, friss kovászos kenyérrel és frissen vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Kifli tipp
Más vadhúsból is elkészíthető. Zsír helyett használhatunk más zsiradékot is, de akár füstölt szalonnát is piríthatunk alá. Ha kedveljük, használhatunk borókabogyót, babért, vagy más fűszereket is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD