Skip navigation
  • Kedves Kiflis! Az első vásárlásodhoz küldünk ajándékba egy Cloud9 trópusi jégkrémet is, hogy még emlékezetesebben induljon a kapcsolatunk. Köszönjük a bizalmat!

Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg vaddisznó pörkölthús
  • 1 kisebb hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 liter alaplé
  • 1 kanál jóféle fűszerpaprika
  • Kevés kömény
  • Bors
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg burgonya
  • Friss petrezselyemzöld
  • 1 kanál mangalicazsír
  • Kovászos kenyér

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Vadhús
  • Borókabogyó
  • Babér

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A zsíron megdinszteljük az apró vágott hagymát, fokhagymát.
  • 2
    Közben felaprítjuk a zöldpaprikát is és azt is hozzáadjuk.
  • 3
    Ha kissé megpuhultak, rátesszük a pörköltalapra a húskockákat és nagy lángon kicsit körbepirítjuk.
  • 4
    Míg a hús puhul, megtisztítjuk és kockára vágjuk a répát és burgonyát.
  • 5
    A húst fűszerezzük egy óra után kevés köménnyel, a fűszerpaprikával, frissen őrölt borssal és bármilyen fűszerrel, amit szeretünk.
  • 6
    Ha majdnem puha, adjuk hozzá a zöldségeket és öntsük fel a 2 liter alaplével, vagy vízzel.
  • 7
    Kóstoljuk meg és állítsuk be a sót ízlés szerint. Ha elkészült, friss kovászos kenyérrel és frissen vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Tip
Más vadhúsból is elkészíthető. Zsír helyett használhatunk más zsiradékot is, de akár füstölt szalonnát is piríthatunk alá. Ha kedveljük, használhatunk borókabogyót, babért, vagy más fűszereket is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD