
Horváth Rozi
Horváth Rozi Fahéj tört
15 gMinden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Tört fahéj
Receptötlet: Dán fahéjas csiga
Hozzávalók
300 g tej, 2 ek Horváth Rozi tört fahéj, 50 g olvasztott vaj, 425 g liszt, 10 g élesztő, 60 g cukor, 1 kiskanál só, 1 tojás. A töltelékhez: 75 g olvasztott vaj, 50 g barna cukor, 2 ek őrölt fahéj.
Elkészítés
- A kelt tésztához a tejet felforraljuk a tört fahéjjal, 5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Kiveszünk belőle fél deciliternyit és felfuttatjuk benne az élesztőt.
- Ezután minden alapanyagot alaposan összedolgozunk, 10 percig dagasztjuk, majd 1 órát hagyjuk kelni meleg helyen a tésztát.
- Mikor a duplájára kelt, enyhén lisztezett felületen fél centi vastag téglalapra nyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a barna cukorral és az őrölt fahéjjal.
- Feltekerjük, négy centis csigákra vágjuk és egy kivajazott formába tesszük úgy, hogy sütés közben meg tudjanak duzzadni. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Termelői információ
A Horváth Rozi termékek széleskörű fűszerek világát kínálják a fogyasztóik számára. A magyaros ételekhez szükséges fűszerektől kezdve egészen a távolkeleti ízekig elröpíthetik fantáziádat.

Tárolás
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Forgalmazó
Kotányi Hungária Kft.
2045 Törökbálint
Tópark u. 6.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
| Fahéj |
Tápérték: 100 g
| Energia | 828 kJ/202 kCal |
| Zsír | 0.5 g |
| amelyből telített zsírsavak | 0.2 g |
| Szénhidrát | 17 g |
| amelyből cukor | 0.5 g |
| Fehérje | 3 g |
| Só | 0 g |
| Élelmi rost | g |
Allergének
| Nyomokban tartalmazhat: |
| Glutént tartalmazó gabonafélék |
| Tojás |
| Szójabab |
| Tej |
| Diófélék |
| Zeller |
| Mustár |
| Szezámmag |