• Kedves Kiflisek! A kormány átmenetileg árstopot vezetett be egyes alapvető élelmiszerek esetében az alábbiak szerint, december 31-ig meghosszabbítva: www.kifli.hu/targy/arstop

  • Kedves Kiflisek! A Nemzeti Vágta miatt Budapesten lezárások lesznek péntek délutántól hétfőig. Emiatt késésekre lehet számítani, úgyhogy érdemes mielőbb leadnod a rendelésedet. Köszönjük a megértést!

Horváth Rozi Zselatin

20 g
 209 Ft 10 450 Ft/kg
Származási ország: Olaszország,

Zselatin

Receptek: Panna Cotta

  • Elkészítési idő: 20 perc + 5 óra hűtés
  • Elkészítési nehézség: könnyű
  • Költség: olcsó

Hozzávalók

500 g habtejszín, 150 g tej, 60 g cukor, 1 vaníliarúd, 1 kiskanál só, 6 g zselatin.

Elkészítés

  1. A zselatint 35 g hideg vízbe áztatjuk. A tejet felforraljuk a cukorral, a kikapar vaníliamagokkal és -rúddal, a sóval.
  2. A megduzzadt zselatint nagyon alacsony hőfokon felolvasztjuk, feloldjuk a forró tejben.
  3. A tejszínt egy keverőtálba mérjük és rászűrjük a vaníliás-zselatinos tejet.
  4. Mikor kihűlt, a keveréket kis tálkákba porciózzuk, majd legalább 5 órán át dermesztjük.
  5. Amikor megdermedt, fogyaszthatjuk a tálkákból, de hagyományosan a panna cottát kiborítják a formákból - akkor jó, ha lágyan remegős. Friss gyümölcsökkel, gyümölcsszósszal, fagylalttal tálaljuk.

Tipp: Ezt a klasszikus olasz édességet ízesíthetjük fahéjjal, kardamommal, kávéval vagy akár gyümölcsökkel is.

Felhasználási javaslat

4-5 tányér kocsonyához 4 púpozott teáskanál, gyümölcszseléhez 1 dl vízhez 2 csapott teáskanál, aszpik készítéséhez 1 dl vízhez 2 púpozott teáskanál zselatin szükséges. A zselatint langyos vízhez adjuk és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

Termelői információ

A Horváth Rozi termékek széleskörű fűszerek világát kínálják a fogyasztóik számára. A magyaros ételekhez szükséges fűszerektől kezdve egészen a távolkeleti ízekig elröpíthetik fantáziádat.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tartandó.

Forgalmazó

Kotányi Hungária Kft.
2045 Törökbálint
Tópark u. 6.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.