• Kedves Kiflis, kellemes ünnepeket! A boltunk nyitva áll az előrendelésre, a kiszállításunk pedig gőzerővel készül a keddre, amikor a Kiflis autók újra elindulnak. Miből fogytál ki?

Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 8 szelet kovászos kenyér megpirítva
  • 50 dkg apró csiperke
  • 1 kisebb hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg cheddar reszelve
  • 1 kanál vaj
  • 1 kanál olivaolaj
  • Pár csepp balzsamecet
  • 2 szál újhagyma
  • Bors
  • Friss kakukkfű

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A gombát tisztítsuk meg, de ne áztassuk vízben.
  • 2
    Vágjuk a gombafejeket szeletekre, vagy cikkekre.
  • 3
    A vajat és olíva olajat tegyük egy serpenyőben és dinszteljük meg az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát.
  • 4
    Adjuk hozzá a gombát és sózzuk-borsozzuk, majd addig pároljuk, míg az összes levét el nem fővi.
  • 5
    Pár csepp balzsamecettel és friss kakukkfűvel ízesítsük.
  • 6
    A gombaragut halmozzuk a pirítósra és szórjuk meg bőven cheddarral.
  • 7
    Tegyük be grill alá, vagy forró sütőbe, míg a sajt ráolvad.
  • 8
    Tálaljuk frissen vágott újhagymával tálaljuk.
Kifli tipp
Vegyes gombákkal is elkészíthető. Kevés maradék sülthúst is keverhetünk a gombához. Bármilyen zöldfűszerrel megszórhatjuk. Cheddar helyett más karakteres sajt is megteszi.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK