Skip navigation
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 8 szelet kovászos kenyér
  • 8 db kovászos uborka
  • 50 dkg zsír
  • Bors
  • Snidling
  • Borsócsíra
  • Saláta
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl extra szűz olivaolaj
  • 1 kg sertés tarja, kacsa-, vagy libacomb

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A húsokat sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával dörzsöljük be és egy pár órára tegyük hűtőbe.
  • 2
    Tegyük őket egy lefedhető sütőtálba és helyezzük 150 fokos sütőbe, míg teljesen megpuhulnak. Ez a tarja esetén lehet 5-6 óra is, a comboknak kevesebb is elég.
  • 3
    Ha szétesősre sültek, hagyjuk őket lefedve langyosra hűlni, majd tépkedjük darabokra, ha kacsából, vagy libából készítjük, a csontokat és porcokat természetesen vegyük ki.
  • 4
    Ha krémesen szeretjük, mikor már szobahőmérsékletűre hűlt, egy gépi habverővel elkeverhetjük a húst, a zsírt és a hús szaftját egy krémes állagú masszává.
  • 5
    A darabosan kedveljük, csak egy fakanállal keverjük el.
  • 6
    Sózzuk, borsozzuk és kovászos pirítóssal, valamint kovászos, vagy savanyú uborkával tálaljuk.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK