4 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 50 dkg csicseriborsó megfőzve, vagy 50 dkg konzerv csicseriborsó
- 10 dkg dió kicsit megpirítva
- Néhány kanál frissen facsart narancslé
- Kevés curry fűszerkeverék
- 1 dl tahini paszta
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet római kömény
- 1 dl nagyon jó minőségű olívaolaj
- Pár csepp citromlé
- Só
- Bors
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A megfőzött csicseriborsót, vagy konzerv borsót tegyük egy turmixgépbe a tahinivel, fokhagymával, pár csepp citrommal, római köménnyel és kevés curry fűszerrel, majd turmixoljuk teljesen simára. Kóstoljuk meg és ha szükséges még sózzuk, fűszerezzük!
- 2Tálaljuk pitával, vagy lepénykenyérrel, egy marék jégsalátával és olívaolajjal.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!