• A Kifli virtuális katalógusában rengeteg inspirációt találsz a húsvéti ünnepi asztalhoz! A többi szezonális finomságunkhoz pedig még apropó sem kell – lapozd végig, és vásárolj be néhány kattintással!

Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg csiperkegomba
  • 1 fej (kb. 150 g) hagyma
  • 2 gerezd (kb. 20 g) fokhagyma
  • 100 ml olívaolaj
  • 100 g vaj
  • 2 szál újhagyma
  • Friss zöldfűszerek
  • 500 g kovászos kenyér vagy bagett
  • 100 g vegyes saláta
  • 1 db (kb. 100 g) citrom
  • Bors
  • 100 ml világos szójaszósz

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és kevés olíván megdinszteljük.
  • 2
    Hozzáadjuk az apróra vágott csiperkét és addig pirítjuk, míg az összes lé elfő és zsírjára pirul.
  • 3
    Hozzáadjuk a szójaszószt, borsozzuk, zöldfűszerekkel (pl.: kakukkfű, snidling, újhagyma stb.) alaposan megszórjuk.
  • 4
    Hozzáadunk 50 g vajat, ez a szójával kellemes szaftot alkot.
  • 5
    Megpirítjuk a kovászos kenyérszeleteket, kevés olívával meglocsolhatjuk.
  • 6
    A pirítósra kanalazzuk a gombaragut, megszórjuk a zöldekkel és egy egyszerű olívaolajos, citromleves salátával tálaljuk.
Kifli tipp
A szójaszósz elég sós, vigyázz a sóval. Használhatsz bármilyen gombát, akár erdei gombákat is!
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK