Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 60 dkg pecsenye kacsamáj
- 25 dkg sótlan vaj
- 1 kisebb hagyma
- 1 ág kakukkfű
- 0,5 dl portói, vagy édes tokaji bor
- Só
- Bors
- 2-3 körte
- 5 dkg cukor
- 1 citrom leve
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET
- Fonott kalács
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A hagymát vágjuk apróra és egy serpenyőben dinszteljük meg két kanál vajon az ág kakukkfűvel, majd adjuk hozzá a kierezett májat és alaposan pirítsuk meg, de ne szárítsuk ki.
- 2Öntsük rá a portóit és gyújtsuk meg.
- 3Hagyjuk kihűlni, vegyük ki a kakukkfű ágat, sózzuk meg és turmixoljuk össze a maradék szobahőmérsékletű vajjal, majd egy szűrőn passzírozzuk át.
- 4Tegyük egy zárható edénybe és tegyük a hűtőbe úgy, hogy műanyag fóliát teszünk a tetejére, hogy ne barnuljon meg.
- 5Két körtét hámozzunk meg és vágjuk kockára, majd citrommal és cukorral ízesítsük.
- 6A harmadik körtét szeleteljük hajszál vékonyra és mártsuk bele cukros, citromos vízbe, majd hagyjuk kiszáradni egy zsírpapíron
- 7Tálaljuk a pirított kaláccsal, körte kompóttal és szelettel.
Kifli tipp
Csirkemájjal, vagy pecsenye libamájjal is elkészíthető.
Bármilyen gyümölccsel finom.

Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!
HOZZÁVALÓK
60 dkg pecsenye kacsamáj
Sajnáljuk, de jelen pillanatban a(z) Pecsenye kacsamáj nem szerepel a kínálatunkban. De ez hamarosan megváltozik, már dolgozunk rajta.