Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 60 dkg pecsenye kacsamáj
  • 2-3 körte
  • 1 citrom leve
  • 25 dkg sótlan vaj
  • 1 kisebb hagyma
  • 1 ág kakukkfű
  • 0,5 dl portói, vagy édes tokaji bor
  • Bors
  • 5 dkg cukor

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET

  • Fonott kalács

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A hagymát vágjuk apróra és egy serpenyőben dinszteljük meg két kanál vajon az ág kakukkfűvel, majd adjuk hozzá a kierezett májat és alaposan pirítsuk meg, de ne szárítsuk ki.
  • 2Öntsük rá a portóit és gyújtsuk meg.
  • 3Hagyjuk kihűlni, vegyük ki a kakukkfű ágat, sózzuk meg és turmixoljuk össze a maradék szobahőmérsékletű vajjal, majd egy szűrőn passzírozzuk át.
  • 4Tegyük egy zárható edénybe és tegyük a hűtőbe úgy, hogy műanyag fóliát teszünk a tetejére, hogy ne barnuljon meg.
  • 5Két körtét hámozzunk meg és vágjuk kockára, majd citrommal és cukorral ízesítsük.
  • 6A harmadik körtét szeleteljük hajszál vékonyra és mártsuk bele cukros, citromos vízbe, majd hagyjuk kiszáradni egy zsírpapíron
  • 7Tálaljuk a pirított kaláccsal, körte kompóttal és szelettel.
Kifli tipp
Csirkemájjal, vagy pecsenye libamájjal is elkészíthető. Bármilyen gyümölccsel finom.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET