Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 60 dkg pecsenye kacsamáj
- 2-3 körte
- 1 citrom leve
- 25 dkg sótlan vaj
- 1 kisebb hagyma
- 1 ág kakukkfű
- 0,5 dl portói, vagy édes tokaji bor
- Só
- Bors
- 5 dkg cukor
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET
- Fonott kalács
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A hagymát vágjuk apróra és egy serpenyőben dinszteljük meg két kanál vajon az ág kakukkfűvel, majd adjuk hozzá a kierezett májat és alaposan pirítsuk meg, de ne szárítsuk ki.
- 2Öntsük rá a portóit és gyújtsuk meg.
- 3Hagyjuk kihűlni, vegyük ki a kakukkfű ágat, sózzuk meg és turmixoljuk össze a maradék szobahőmérsékletű vajjal, majd egy szűrőn passzírozzuk át.
- 4Tegyük egy zárható edénybe és tegyük a hűtőbe úgy, hogy műanyag fóliát teszünk a tetejére, hogy ne barnuljon meg.
- 5Két körtét hámozzunk meg és vágjuk kockára, majd citrommal és cukorral ízesítsük.
- 6A harmadik körtét szeleteljük hajszál vékonyra és mártsuk bele cukros, citromos vízbe, majd hagyjuk kiszáradni egy zsírpapíron
- 7Tálaljuk a pirított kaláccsal, körte kompóttal és szelettel.
Kifli tipp
Csirkemájjal, vagy pecsenye libamájjal is elkészíthető.
Bármilyen gyümölccsel finom.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!