Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Is this your location?

Enter your address to view exact delivery times and relevant assortment.

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 4 db farkassügér
  • 30 dkg cukkini
  • 1 citrom
  • 20 dkg póréhagyma
  • 20 dkg vegyes gomba
  • 5 dkg cukorborsó
  • 20 dkg újburgonya, vagy mogyoróburgonya
  • 20 dkg vaj
  • 2 kanál olívaolaj
  • 2 dl fehérbor
  • 1 kisebb hagyma
  • Bors
  • Friss zöldfűszerek, pl.: snidling, petrezselyem, turbolya

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Csirke
  • Rák
  • Nyúl
  • Egész hal

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Az egész halakat érdemes sós vízben bepácolni. Ehhez először az oldalvonala mentén vágjuk be, majd 2 liter vízhez adjunk 14 dkg sót és ebbe helyezzük a halakat mérettől függően 3-4 órára.
  • 2
    Ezután vegyük ki és szárítsuk le őket.
  • 3
    A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk falatnyi darabokra.
  • 4
    A vajmártáshoz a fehérbort és az apróra vágott hagymát tegyük egy edénybe és addig forraljuk lassú tűzön, míg csak egy kanál marad belőle.
  • 5
    Sózzuk, borsozzuk és miközben melegen tartjuk, habverővel kevergetve adja hozzá a kockára vágott hideg vaj háromnegyedét.
  • 6
    A kész mártást tálalásig tartsuk meleg helyen. Ízlés szerint zöldfűszerekkel izgalmasabbá tehetjük.
  • 7
    A hal sütését egy nagyobb serpenyőben, kevés forró olivaolajon kezdjük, először nagy hőfokon, majd vegyük lejjebb és süssük legalább 5 percig, aztán fordítsuk át és adjuk hozzá a vajat, ami felhabzik és ezzel a habzó vajjal locsolgassuk. Ha gondoljuk és szükséges, 5-10 percre 160 fokos sütőbe is betehetjük, de türelemmel serpenyőben is megsüthető.
  • 8
    A burgonyát főzzük meg sós vízben a cukkinit és a cukorborsót is blansoljuk.
  • 9
    Ezután a maradék vajban pirítsuk át őket a gombával együtt. Zöldfűszerrel ízesítsük.
  • 10
    A megsült halat a zöldségekkel és a vajmártással találjuk.
Tip
Másfél hallal is elkészíthetjük, akár halfékkel, rákkal is. A vajmártás jól passzol minden fehér húshoz, nyúlhoz, csirkéhez is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD