Főzőbanán

kb. 340 g
Elfogyott. Várható h.
Jelezz e-mailben a készlet változásról
Hasonló termékek megjelenítése a kategóriából »
Származási ország: Ecuador,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A főzőbanán a banánok egy fajtájába tartozik.

A főzőbanán nagyobb, csúcsosabb végű, magasabb keményítő tartalmú, alacsonyabb cukor tartalmú gyümölcs.
Nyersen íze miatt ehetetlen, magas keményítőtartalma miatt hőkezelés szükséges (főzés vagy grillezés, sütés).

*A kép illusztráció.

Felhasználás

Zölden leginkább főzik, esetleg kiváló roppanós chips is készíthető belőle ebben az állapotban. Éretten leginkább desszertek alapanyagaként használható fel, vagy sütve szépen karamellizálódik, és barnásra, édesre sül.
Püréket és lepényeket is készíthetünk belőle.

Sült banán recept

Hozzávalók / 4 adag

  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 dl víz
  • 4 tk sütőpor
  • 4 db főzőbanán
  • 2 dl napraforgó olaj

Elkészítés

  1. Egy tálba kimérjük a lisztet és ehhez szórjuk a sütőport.
  2. Apránként öntjük hozzá a vizet. (A lényeg, hogy nagyon sűrű palacsintatésztát kapjunk. Nem baj, ha csomós marad kicsit a massza.) A jéghideg víztől és a tészta csomósságától lesz igazán ropogós, mikor a forró olajban kisütjük.
  3. A banánokat 4-5 darabra törjük és beleforgatjuk a lisztes masszába.
  4. Forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

Tárolás

Száraz helyen , 13-15°C tárolandó.

Forgalmazó

Kifli.hu Shop Kft.
1106, Budapest Jászberényi út 45.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.