Skip navigation
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK AZ ALAPHOZ

  • 20 dkg zabkeksz, vagy graham keksz
  • 12 dkg sótlan vaj
  • 1 kanál cukor

HOZZÁVALÓK A KRÉMHEZ

  • 3 dl 35%-os habtejszín
  • 70 dkg natúr Philadelphia krém
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg tejföl
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • Ízlés szerint vanília kivonat

GYÜMÖLCSÖK

  • Gyümölcsök

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Gyümölcs

Elkészítés

  • 1
    Az alaphoz olvasszuk meg a vajat és törjük össze a kekszet.
  • 2
    A krémhez a szobahőmérsékletű krémsajtot keverjük ki alaposan a cukorral, vaníliával, tejföllel, majd adjuk hozzá a citromlevet és reszelt héjat.
  • 3
    A habtejszínt jéghidegen verjük kemény habbá, majd forgassuk óvatosan a krémsajtos keverékbe.
  • 4
    Spatulával oszlassuk el a krémet a hideg kekszalap tetején, fedjük be fóliával és tegyük hűtőbe legalább 6 órára.
Tip
Tálalhatjuk magában, vagy nyári gyümölcsökkel, esetleg karamellszósszal is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK AZ ALAPHOZ

HOZZÁVALÓK A KRÉMHEZ

GYÜMÖLCSÖK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD