10 DB (Muffin méretű tortácska)
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 100 g Gullón gluténmentes keksz zabbal és naranccsal
- 30 g olvasztott Tarka teavaj
- 120 g Real Nature görög joghurt
- 225 g natúr krémsajt
- 1 egész tojás
- 1 teáskanál citromlé
- Fél vanília kikapart magja vagy bourbon vaníliás cukor
- Csipet só
- 1 evőkanál nádcukor vagy méz (ez ízléstől függően akár el is hagyható)
HOZZÁVALÓK A DÍSZÍTÉSHEZ
- Debic Tejszínhab Spray
- Gyümölcs
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A kekszet aprítógéppel összetörjük, majd összekeverjük az olvasztott vajjal. Kekszenként eltérő mennyiségű vajat fog felszívni a törmelék, így ha túl száraznak érzékeljük még adhatunk hozzá egy kevés vajat.
- 2Egy tálban a krémsajtot simára keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a joghurtot, a tojást a citromlevet a vaníliát és a csipet sót. Közepes sebességgel 2-3 perc alatt simává keverjük.
- 3Szilikon vagy muffinformában kb fél cm vastagon elterítjük alulra a kekszes keveréket jól megtömörítve, majd 165 fokon kb 10 perc alatt elősütjük. Ezt követően kivesszük a sütőből, egyenletesen eloszlatjuk a krémet rajta, arra figyeljünk, hogy bár tegyük tele a formát, de ne tegyen teljesen tele, mert egy picit megemelkedik sütés közben. Majd visszatesszük a 155 fokos sütőbe, kb 22 percig.
- 4A sütési idő elteltével kivesszük a sütőből és hagyjuk a formában kihülni a tortácskát. Ezt követően kivesszük a muffinkapszlikból, és 2-3 óra alatt a hűtőben kihűtjük. Tejszínhabbal és idény gyümölccsel díszíthetjük.
ManóMenü
A ManóMenü alapítója Ambrus Éva, kisgyermekes édesanya. Azt vallja, gyermekünk és családunk táplálása az egyik legfontosabb küldetésünk, ezért ebben szeretne segítséget nyújtani szuper cikkekkel és receptekkel, trükkökkel, praktikákkal megfűszerezve.