- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A vitamingazdag bogyókat a csésze eltávolítása után a magokkal együtt nyersen eszik vagy befőttnek, lekvárnak, zselének, csatninak dolgozzák fel, illetve italokba teszik.
Érdekessége
A nevét állítólag onnan kapta, hogy amikor megérik, a termés lepottyan a földre. Ha ilyesmit növesztenének otthon - magról elvileg palántázható -, ne szedjék le a növényről, mert amíg fent van, éretlen. Kertészeti infónk szerint magról ültetve minimum 8 hét bent, és a fagyveszély elmúltával napos helyen kint.
*A kép illusztráció.
Felhasználás
Pudingok, gyümölcssaláták és jégkrémek nyersanyaga; cukorral vagy mézzel párolva pedig desszert. Csokoládéba mártogatva ínyenc csemege. Koktélokon dekorációként is használhatjuk.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen, 10-12 °C között tárolandó.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.