Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 25 dkg bulgur
  • 40 dkg karfiol
  • 20 dkg brokkoli
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Néhány szép salátalevél
  • 1 citrom
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 10 dkg vaj
  • 2-3 liter alaplé
  • 10 dkg aszalt paradicsom
  • Friss petrezselyem
  • Friss snidling
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • Bors

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Zöldségek
  • Quinoa
  • Kuszkusz
  • Köles
  • Hajdina

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A karfiolt és a brokkolit megsózott alaplében pár perc alatt ropogósra előfőzzük.
  • 2Az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát kevés oldván és vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megmosott bulgurt és azzal is átforgatjuk.
  • 3Ezután felöntjük először 1 liter alap lével, ellenőrizzük a sósságát, lefedjük és puhára pároljuk.
  • 4Ha szükséges, az alaplevet pótoljuk főzés közben.
  • 5Az előfőzött brokkolit és a karfiolt kevés vajon megpirítjuk.
  • 6A kaliforniai paprikát apró kockára vágjuk, a zöldfűszereket is felaprítjuk.
  • 7A megpuhult bulgurt kevés citrommal, citromhéjjal és parmezánnal ízesítjük és a zöldségekkel tálaljuk.
Kifli tipp
Bármilyen zöldséget használhatunk. Bulgur helyett quinoával, hajdinával, kuszkusszal, vagy kölessel is elkészíthető.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD