Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 10 dkg sonka, vagy füstölt tarja vékonyra szeletelve
  • 4 szelet kenyér, vagy kalács
  • Rukkola
  • Medvehagyma
  • Vegyes saláta
  • 1 kanál mustár
  • 1 dl olívaolaj
  • Snidling
  • Petrezselyem
  • 5 dkg vaj
  • Bors
  • 1 kanál ecetes torma

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Kenyér
  • Parmezán

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A krutonhoz kockázzuk fel a kenyeret vagy a kalácsot és kevés olívaolajon pirítsuk meg. Ha megpirult adjunk hozzá egy kanál vajat és azzal is pirítsuk össze.
  • 2
    Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg kedvünk szerint apróra vágott zöldfűszerekkel.
  • 3
    A vinegretthez keverjük össze a tormát és a mustárt, adjunk hozzá két kanál vizet és egy rúd mixerrel keverve csorgassuk hozzá az olajat.
  • 4
    Tálaljuk a salátát medvehagymával, vegyes salátalevelekkel, rukkolával, dresszinggel és a krutonokkal.
Kifli tipp
Olasz sonkát, esetleg coppa-t is használhatunk hozzá, de vékonyra szeletelt húsvéti sonkával is elkészíthető Ha szeretjük pár forgács Parmezánt is tehetünk rá
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD