Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 200 g füstölt lazac
  • 300 g krémsajt
  • 200 g édeskömény
  • 200 g kígyóuborka
  • Snidling (metélőhagyma)
  • 100 ml tejföl
  • Friss kapor
  • 4 szelet kovászos kenyér megpirítva
  • 2 csipet só
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 2 evőkanál cukor

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A krémsajthoz apróra vágunk kaprot és snidlinget, megborsozzuk, és alaposan krémesre keverjük.
  • 2A marinált zöldségekhez elkészítjük a marináló levet az ecettel, cukorral, néhány kanál vízzel, hogy kellemesen legyen egyszerre édes, savanyú és sós, akár egy uborkasalátánál.
  • 3Az édesköményt vékonyra gyaluljuk, az uborkát egy zöldséghámozóval vékony szalagokra szeljük, majd külön-külön a marináló lébe tesszük őket legalább egy órára, de ha előző nap készítjük, még jobb.
  • 4A lazacszeleteket egy műanyag fóliára fektetjük, úgy, hogy kis átfedéssel körülbelül 15 cm magas és 20 cm széles egybefüggő szeletet kapjunk.
  • 5A krémsajtot érdemes habzsákba tenni, vagy egy műanyag tasak sarkát vágjuk ki úgy, hogy kb. 3-4 cm-es nyílás legyen.
  • 6Így nyomjuk a krémsajtot a lazac alsó részére vízszintesen, majd a fólia segítségével tekerjük fel, ügyelve arra, hogy a fólia ne kerüljön a tekercsbe! Ezután tegyük be fagyasztóba egy fél órára, hogy alaposan megszilárduljon és könnyebb legyen szeletelni.
  • 7Tálaláskor a pirítóst csíkokra vágjuk, kevés, enyhén sózott tejfölből pöttyöket teszünk a tányérra, felszeleteljük a lazactekercsünket, mellé tesszük a zöldségeket és kicsit megszórhatjuk snidlinggel, kaporral vagy csírákkal.
Kifli tipp
Másféle zöldségeket is használhatunk, akár grillezett cukkinit, padlizsánt, színes paprikákat, koktélparadicsomot is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK