Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 200 g füstölt lazac
- 300 g krémsajt
- 200 g édeskömény
- 200 g kígyóuborka
- Snidling (metélőhagyma)
- 100 ml tejföl
- Friss kapor
- 4 szelet kovászos kenyér megpirítva
- 2 csipet só
- 2 evőkanál fehérborecet
- 2 evőkanál cukor
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A krémsajthoz apróra vágunk kaprot és snidlinget, megborsozzuk, és alaposan krémesre keverjük.
- 2A marinált zöldségekhez elkészítjük a marináló levet az ecettel, cukorral, néhány kanál vízzel, hogy kellemesen legyen egyszerre édes, savanyú és sós, akár egy uborkasalátánál.
- 3Az édesköményt vékonyra gyaluljuk, az uborkát egy zöldséghámozóval vékony szalagokra szeljük, majd külön-külön a marináló lébe tesszük őket legalább egy órára, de ha előző nap készítjük, még jobb.
- 4A lazacszeleteket egy műanyag fóliára fektetjük, úgy, hogy kis átfedéssel körülbelül 15 cm magas és 20 cm széles egybefüggő szeletet kapjunk.
- 5A krémsajtot érdemes habzsákba tenni, vagy egy műanyag tasak sarkát vágjuk ki úgy, hogy kb. 3-4 cm-es nyílás legyen.
- 6Így nyomjuk a krémsajtot a lazac alsó részére vízszintesen, majd a fólia segítségével tekerjük fel, ügyelve arra, hogy a fólia ne kerüljön a tekercsbe! Ezután tegyük be fagyasztóba egy fél órára, hogy alaposan megszilárduljon és könnyebb legyen szeletelni.
- 7Tálaláskor a pirítóst csíkokra vágjuk, kevés, enyhén sózott tejfölből pöttyöket teszünk a tányérra, felszeleteljük a lazactekercsünket, mellé tesszük a zöldségeket és kicsit megszórhatjuk snidlinggel, kaporral vagy csírákkal.
Kifli tipp
Másféle zöldségeket is használhatunk, akár grillezett cukkinit, padlizsánt, színes paprikákat, koktélparadicsomot is.
![Pataky Péter](https://cdn.kifli.hu/images/meals/author/pataky_500x500px2-1625745522490.png)
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!