Semiramis

Semiramis Columbia Decaf szemes kávé - szén-dioxiddal koffeinmentesítve

250 g
4 790 Ft 19 160 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

60+ vásárló kedvence

Származási ország: az aktuális kínálat szerint
pontos információért vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Columbia Decaf szemes kávé  - közepes

Kolumbiában 1723-ban, feltételezhetően a jezsuitáknak köszönhetően jelent meg a kávé, amely a 18-19. század folyamán teljes mértékben uralma alá hajtotta az országot, olyannyira, hogy 1912-ben már a világ teljes kávéexportjának felét Kolumbia adta. Ma a világ harmadik legnagyobb kávétermesztője, Brazília és Vietnam után. Kolumbia nem véletlen lett a kávé egyik hazája, éghajlati és domborzati adottságai tökéletessé teszik a kávé termesztésére. Az Andok-hegység vonulatának útjában levő, a Nevado del Huila vulkánnak is otthont adó Huila megye ásványi anyagokban gazdag termőterületei és a terület mikroklímája nagyban hozzájárul a kiegyensúlyozott és édes, dinamikusan savas ízjegyű kávék termesztéséhez.

Hogyan lesz a kávé koffeinmentes?

A kávé koffeinmentesítését a brémai székhelyű CR3 - Kaffeeveredelung vállalat végzi. A CR - 3 az egyik vezető szolgáltató amely zöldkávé feldolgozására szakosodott. Az ehhez a kávéhoz koffeinmentesítési eljárás a szabadalmaztatott Natural Liquid Carbon Dioxide Decaffeination Process: A nyers kávébabot tisztavízzel be nedvesítik, majd nagy nyomás alatt lévő folyékony CO2-vel kezelik, amit egy észak-németországi természetes forrásból nyernek. Ezt az eljárást addig ismétlik, amíg el nem érik a kívánt minimális koffein szintet. Ezt követően a kávét szárítókban az eredeti nedvességtartalom eléréséig szárítják.

A CO2-vel történő koffeinmentesítés egy teljesen természetes folyamat, amely leginkább garantálja az eredeti aromák és ízjegyek megőrzését.


A Colombia Decaf ízjegyei között megtalálni a gyümölcsös édességet és csokoládés hangulatot is.

Termelői információ

A SEMIRAMIS Kft. több mint 25 éve foglalkozik kávépörköléssel és forgalmazással. Évente közel 25-30 tonna kézzel válogatott arabica kávét importálnak több mint 20 országból. Saját pörkölő üzemükben bécsi, francia és olasz módon pörkölnek. Vásárlóik így mindig friss pörkölt kávét kapnak. A magas színvonalú kiszolgálás elismeréseként 2004-ben a Corporate Club díját kapták meg. Minél magasabb színvonal elérése érdekében a Speciality Coffee Assosiation tagjai. Céljuk, hogy Magyarországon egyre magasabb szintű kávékultúra kialakulásához járuljanak  hozzá.

Tárolás

Felbontás után javasoljuk hűtőben tárolni, hogy minél tovább élvezhesd eme különleges kávé zamatát.

Forgalmazó

FCB Hungary Zrt.
1028 Budapest, Hidegkúti út 90/B.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

arabica kávé100 %

Tápérték: 100 g

Energia732 kJ/175 kCal
Zsír12 g
amelyből telített zsírsavak g
Szénhidrát1 g
amelyből cukor1 g
Fehérje13 g
0.03 g
Élelmi rost g