
Bányai
Bányai Cup of Excellence Geisha speciality szemeskávé díszdobozban
135 gHázhoz szállítás akár 90 percen belül
AI összefoglaló
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Bányai Cup of Excellence Geisha speciality szemeskávé díszdobozban 9*15g
A Finca Bendicion (Áldás birtok) Costa Ricán a Lourdes völgy északi oldalán található 1.450 méteren, közepén a déli tájolású GEISHA parcellával. A Bendicion Geisha betakarítása 22-23 cukorfokkal történt, majd a gyümölcsöket tisztítottuk és hozzáadott víz nélkül, „black honey” módszerrel hántoltuk. A pH csökkentést BIO minősítésű lactobacillussal segítettük elő, majd a kávé esetében elkerülhetetlen fermentációs folyamatot a területről szelektált, organikus vadélesztőkkel, élelmiszeripari acéltartályokban, a természetesen fejlődő CO2 nyomás alatt végeztük 96 órán keresztül, gondoskodva a maximális higiéniáról és a stabil folyamatról. Ezt követően a babokat tiszta vízzel ismételten átmostuk és emelt ágyakon 18 napon keresztül szárítottuk, majd az aroma egyensúly érdekében, pergamenhéjban 1,5 hónap „reposado” pihentető érlelést alkalmaztunk. A szabályozott és higiénikus körülményeknek köszönhetően a kávé még 30 percnyi felöntés után is csodálatosan tiszta.
A Bányai Speciality Coffee Concept - Cup of Excellence döntős Bendicion Geisha kávéja tökéletes példa arra, hogyan lehet hatékonyan befolyásolni a termesztést és feldolgozást a fogyasztó és a barista szakma szemszögéből, a természetes folyamatok magas szakmai színvonalú koordinálásával.
Kávénk 2025-ös Cup of Excellence eredménye bizonyítja, hogy a tudomány és a hagyomány modern fúziója nagy potenciált rejt magában.
- Fajta: GEISHA
- Feldolgozás: Bioprotective mermelada

Termelői információ
A Bányai László, magyar származású farmer, Costa Rica-i Lourdesben található ültetvényéről származik, ahol a termesztést és a feldolgozást a Lucky Cap tulajdonosával, Tóth Sándorral közösen végzik. Bányai László a növénytermesztésért, Tóth Sándor pedig a szüretért, a feldolgozási folyamatokért felel.

Tárolás
Legjobb tárolási hőmérséklet: 10-25 fok között.
Forgalmazó
Caffé dal' 1927 Kft.
7100 Szekszárd, Bátaszéki út 25.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.