• Kedves Kiflis! A mai nemzeti ünnepnapon zárva vagyunk, de megnövelt kapacitással várjuk, hogy leadd az előrendelésedet vasárnapra. Kellemes pihenést kívánunk!

Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 250 g lasagna tészta
  • kb. 1 kg padlizsán (2 nagy)
  • 100 g reszelt parmezán
  • 125 g mozzarella
  • 150 ml vörösbor
  • 5 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 közepes hagyma
  • 2 evőkanál szárított oregánó
  • 2 marék friss bazsalikom
  • 500 ml tej
  • 40 g liszt
  • Egy csipet szerecsendió
  • 2 babérlevél
  • Olivaolaj
  • Bors
  • 800 g konzerv paradicsom
  • 40 g vaj

HA HÚSOS VERZIÓBAN CSINÁLNÁD

  • Darált marha
  • Fűszerkeverék

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Mosd meg a padlizsánokat, majd vágd kb. fél cm vastag szeletekre. Mindkét oldalát sózd meg, locsold meg olívaolajjal és szórd meg szárított oregánóval. Tedd a padlizsánokat a sütőpapírral bélelt tepsire és süsd 40 percig. Közben fordítsd meg a padlizsánokat. Sütés után sózd, borsozd őket.
  • 2
    Szeleteld fel a hagymát és a fokhagymát. Pirítsd meg a hagymát 2 evőkanál olívaolajon, majd add hozzá a fokhagymát, 2 percig hagyd még pirulni. Add hozzá a paradicsomot és forrald fel. Ízesítsd sóval, borssal. Önts fel borral és hagyd lassú tűzön kb. 10-15 percig, amíg a felesleges folyadék el nem párolog. Végül keverd hozzá az apróra vágott bazsalikomot.
  • 3
    Eközben készítsd el a besamel mártást. Egy lábasban olvaszd fell a vajat és szórd be liszttel. Egy percig folyamatosan kevergesd. Ezután öntsd hozzá a tejet és keverd csomómentesre. Tedd bele a babérleveleket, a szerecsendiót, sózd, borsozd. Alkalmankénti keverés mellett főzd kb. 10 percig, amíg a márts pudinghoz hasonló állagú nem lesz. Ezután vedd ki a babérleveleket. A parmezán sajt kb. 2/3-át keverd el egy marék bazsalikommal , majd keverd el a mártásban.
  • 4
    Most már minden összetevő elkészült, kezd el a rétegezésüket. Egy 20*30 cm-es edény alját béleld ki a sült padlizsánok kb. 1/3-ával. Fedd be őket a tésztákkal és kend le a paradicsomos keverék 1/3-át, majd a besamel 1/3-át. Ezt ismételd még kétszer. Az utolsó réteg mártást szórd meg a maradék parmezán sajttal és a tetejére helyezd a felszeletelt mozzarellákat is. Fedd le a tepsit alufóliával, majd sütőben süsd kb. 50 percig. A sütési idő felénél vedd le a fóliát, és hagyd, hogy a sajt ropogósra süljön. Sütés után tedd rá a maradék bazsalikomleveleket is.
Kifli tipp
Ne spórolj a boron. Használj olyan minőségi bort, amit amúgy meg is innál. Tálald a lasagnához a maradék bort.
Konyhafőnök
Hajt a versenyszellem? Vagy csak ennél valami finomat? Készítsd a Konyhafőnök fogásait otthon is!

HOZZÁVALÓK

HA HÚSOS VERZIÓBAN CSINÁLNÁD