Skip navigation

Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK A PALACSINTÁHOZ

  • 12 ek liszt
  • 1 csipet só
  • 3 ek olaj és egy kevés a sütéshez
  • 2 db tojás
  • 4,8 dl tej

HOZZÁVALÓK A PÖRKÖLTHÖZ

  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 db tévépaprika
  • 1 db paradicsom
  • Kevés olaj
  • Só ízlés szerint
  • Bors ízlés szerint
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 ek liszt (opcionális)
  • 70 dkg darált sertéshús
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 db pörköltkocka
  • 40 dkg tejföl + szükség szerint a tálaláshoz

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A palacsintatészta hozzávalóit keverd simára, majd süsd ki a megszokott módon.
  • 2
    Vágd finomra a hagymát, és dinszteld üvegesre olajon, Add hozzá a darált húst, és pirítsd fehéredésig, közben fűszerezd sóval és borssal,
  • 3
    Amikor a hús megpirult, keverd hozzá a fűszerpaprikát, a paprikadarabokat, a paradicsomot, és a pörköltkockát, majd öntsd fel 2,5 dl vízzel. (Ha szükséges, főzés közben pótold a vizet.)
  • 4
    Főzd a pörköltet közepes lángon 30-40 percig, gyakran kevergetve, ezután szedd ki belőle a paprikát és a paradicsomot. A húst emeld ki egy tányérra szűrőlapáttal.
  • 5
    Add hozzá a tejfölt a pörkölthöz, és forrald össze! Ha túl híg, sűrítsd egy evőkanál liszttel.
  • 6
    Töltsd a húst a palacsintába, tegyél rá 1-2 evőkanál szaftot, majd hajtsd össze. Végül önts rá egy kevés szaftot és ízlés szerint tejfölt.
Konyhafőnök
Hajt a versenyszellem? Vagy csak ennél valami finomat? Készítsd a Konyhafőnök fogásait otthon is!

HOZZÁVALÓK A PALACSINTÁHOZ

HOZZÁVALÓK A PÖRKÖLTHÖZ