Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A VADASHOZ
- 1 kg nyúlhús
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db zeller
- 10 szem bors
- 10 db borókabogyó
- 6 db babérlevél
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl fehérbor (száraz)
- 3 púpozott ek cukor
- 1 citromból nyert citromhéj
- 2 dl tejföl
- Mustár ízlés szerint
- 3 ek almaecet
- 1 púpozott ek finomliszt
- Só
HOZZÁVALÓK A ZSEMLEGOMBÓCHOZ
- 3 db zsemle
- 4 db tojás
- 7 evőkanál rétesliszt
- 2 ek napraforgó olaj
- Só
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Mosd meg a konyhakész nyulat, darabold fel, és tedd egy fazékba. Sózd meg, majd önts rá annyi vizet, hogy ellepje a húsdarabokat.
- 2Forrald fel, közben szedd le a habot a tetejéről. Ezután add hozzá a feldarabolt zöldségeket, a vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, borókabogyót, szemes borsot, mustárt és ecetet. Főzd addig, amíg a nyúl teljesen meg nem puhul; ez általában 80-90 percig tart.
- 3Ha a hús megpuhult, szedd ki a babérlevelet és a szemes borsot, majd vedd ki a húst, és tedd félre.
- 4Egy másik edénybe tedd a zöldségeket a főzőlével együtt, szórd meg finomliszttel, és pürésítsd az egészet botmixerrel. Ezután keverd hozzá a tejfölt, a citromhéjat, és ízlés szerint még egy kis mustárt vagy sót, ha szükséges. Forrald ki alaposan.
- 5A zsemlegombóchoz vágd kockákra a zsemléket, majd terítsd egy tepsibe, és pirítsd őket aranybarnára a sütőben. A tojásokat keverd össze egy kevés étolajjal, rétesliszttel és sóval, majd forgasd bele a pirított zsemlekockákat. Evőkanál segítségével szaggasd a masszát a forrásban lévő vízbe, és főzd meg. Ha elkészültek, szedd ki őket szűrőtálba, és hagyd lecsepegni.
Konyhafőnök
Hajt a versenyszellem? Vagy csak ennél valami finomat? Készítsd a Konyhafőnök fogásait otthon is!