• Kedves Kiflis! A pünkösdi ünnepnapokon kicsit megpihen a kiszállításunk, hogy keddtől újult erővel és emelt kapacitással támogassunk a bevásárlásban. Előrendelést viszont már most is fogadunk!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 125 g BL-55 liszt
  • 1 g instant élesztő
  • 4 kanál porcukor
  • 100 ml tej
  • 200 ml habtejszín a habhoz
  • 2 tanyasi tojás
  • 50 g olvasztott vaj
  • 1 kanál vaníliakivonat, vagy 1 rúd vanília kikapart magja
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanál keményítő
  • Meggy

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Gyümölcs
  • Sütőpor

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ

  • Csatos üveg

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A tojásokat válasszuk szét.
  • 2A száraz hozzávalókat, a tojássárgát, a langyos tejet, az olvasztott vajat és a langyos tejszínt öntsük egy edénybe, és alaposan keverjük ki kézzel vagy turmixgéppel.
  • 3Tegyük félre 15 percre meleg helyre.
  • 4Addig a magozott meggyet egy edényben, két kanál cukorral és egy kávéskanál keményítővel forraljuk fel, míg besűrűsödik.
  • 5Kapcsoljuk be a gofrisütőt, hogy alaposan felmelegedjen, és kenjük ki egy ecsettel olajjal.
  • 6Verjük habbá a tojásfehérjét, és óvatosan forgassuk bele a gofritésztába.
  • 7A habtejszínt jéghidegen verjük habbá egy kanál porcukorral és a vaníliával.
  • 8Süssük meg a gofrikat, és tálaljuk a meggyraguval és tejszínhabbal.
Kifli tipp
A gyümölcsragu bármilyen gyümölcsből elkészíthető, csatos üvegben, hűtőben hosszan eláll. A tésztát készíthetjük csak élesztővel, csak sütőporral, de akár ezek nélkül is. Érdemes kísérletezgetni vele.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ