Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Is this your location?

Enter your address to view exact delivery times and relevant assortment.

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1 szép nagy érett ananász
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1,2 dl 30-35%-os habtejszín
  • 1 kávéskanál sópehely
  • 25 dkg vaníliafagylalt
  • 9 dkg szobahőmérsékletű sós vaj

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Fagylalt

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A szószhoz a cukrot szép borostyánszínűre karamellszáljuk, egy szilikonspatulával kevergetve.
  • 2
    Ha egyenletesen megolvadt és szép barna, adjuk hozzá a vajat és keverjük szép simára, majd a vajjal is főzzük össze 2-3 percig, míg szép fényes egynemű lesz.
  • 3
    Ezután adjuk hozzá apránként a tejszínt és keverjük elm majd keverés nélkül forraljuk még egy percig.
  • 4
    Az ananászt hámozzuk meg, vágjuk négyfelé és kissé vágjuk ki a közepét, ami sokszor elég fás.
  • 5
    Kevés cukorral megszórva grillezzük, vagy forró serpenyőben süssük meg, minden oldalán néhány percig, hogy szépen megpiruljon.
Tip
Bármilyen fagyit használhatunk. A Karamell szósz sokáig eláll a hűtőben, egy zárt üvegben és szinte minden desszerthez használható. Az ananász nagyon finom grillen is elkészítve, és jó kiegészítője akár húsoknak is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

1 szép nagy érett ananász

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD