Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1 szép nagy érett ananász
- 20 dkg kristálycukor
- 9 dkg szobahőmérsékletű sós vaj
- 1,2 dl 30-35%-os habtejszín
- 1 kávéskanál sópehely
- 25 dkg vaníliafagylalt
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Fagylalt
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A szószhoz a cukrot szép borostyánszínűre karamellszáljuk, egy szilikonspatulával kevergetve.
- 2Ha egyenletesen megolvadt és szép barna, adjuk hozzá a vajat és keverjük szép simára, majd a vajjal is főzzük össze 2-3 percig, míg szép fényes egynemű lesz.
- 3Ezután adjuk hozzá apránként a tejszínt és keverjük elm majd keverés nélkül forraljuk még egy percig.
- 4Az ananászt hámozzuk meg, vágjuk négyfelé és kissé vágjuk ki a közepét, ami sokszor elég fás.
- 5Kevés cukorral megszórva grillezzük, vagy forró serpenyőben süssük meg, minden oldalán néhány percig, hogy szépen megpiruljon.
Kifli tipp
Bármilyen fagyit használhatunk.
A Karamell szósz sokáig eláll a hűtőben, egy zárt üvegben és szinte minden desszerthez használható.
Az ananász nagyon finom grillen is elkészítve, és jó kiegészítője akár húsoknak is.
![Pataky Péter](https://cdn.kifli.hu/images/meals/author/pataky_500x500px2-1625745522490.png)
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!