Skip navigation
  • Kedves Kiflis! Az első vásárlásodhoz küldünk ajándékba egy Cloud9 trópusi jégkrémet is, hogy még emlékezetesebben induljon a kapcsolatunk. Köszönjük a bizalmat!

Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 500 ml meleg tej
  • 150 g őrölt mák
  • 50 g porcukor
  • 1 nagyobb vagy két kisebb kürtőskalács, ha ez nincs, akkor 4 db vajas kifli

HOZZÁVALÓK A SODÓHOZ

  • 5 db tojássárgája
  • 200 ml habtejszín
  • 300 ml tej
  • 1 db vaníliarúd
  • 3 kanál porcukor
  • 1 csipet só

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET

  • Gyümölcs
  • Vanília

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A kisebb darabokra tépkedett kürtőskalácsot vagy karikákra vágott kiflit leöntjük a meleg tejjel, rászórjuk a cukrozott mákot és félretesszük.
  • 2
    A sodóhoz a tojássárgákat elkeverjük a cukorral és a vanília kikapart magjaival, közben a tejet és tejszínt felforraljuk a vaníliarúddal.
  • 3
    A tojásokhoz öntjük a forró levet, miközben folyamatosan kavarjuk, nehogy összekapja, majd vissztesszük a tűzre, és kis lángon addig melegítjük, míg kissé elkezed sűrűsödni a sodó.
  • 4
    Ekkor félrehúzzuk és akár azonnal melegen, akár kihűtve a kész gubára öntjük.
Tip
A megmaradt tojásfehérjéket kevés sóval és cukorral habbá is verhetjük. Ezután a sodóval leöntött kész gubára kanalazzuk egy tűzálló tálba és sütőben 15 perc alatt megsüthetjük. Ez egy téli verzió, nyáron jobb, ha mindent hidegen tálalunk. A gubához adhatunk ízlés szerint gyümölcsöket is, sőt tehetünk vaniliát a forrázó tejbe is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HOZZÁVALÓK A SODÓHOZ

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET