Skip navigation

Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 6 dl tej
  • 4 dl tejszín
  • 10 db tojás
  • 1 rúd vanília
  • 15-20 dkg cukor
  • 2 csipet só

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A tojásokat válasszuk ketté és a sárgáját keverjük ki a cukorral és a vanília kikapart magjával.
  • 2
    A fehérjét egy csipet sóval és csipet cukorral verjük habbá.
  • 3
    A tejet tegyük fel forrni és húzzuk félre, majd két kanállal szaggassunk galuskákat a fehérjéből, majd fedő alatt, csendes tűzön főzzük őket 10 percig.
  • 4
    Szűrjük le a tejet és adjuk hozzá a tejszínt, tegyük bele a kikapart vaniliarudat is. Forraljuk fel.
  • 5
    A tojásos cukros keveréket keverjük ki alaposan, majd folyamatos keverés közben adjuk hozzá a forró tejet.
  • 6
    Tegyük vissza a tűzre és melegítsük óvatosan folyamatosan, míg elkezd sűrűsödni, ekkor vegyük le a tűzről és azonnal hűtsük le.
  • 7
    A habgaluskákkal tálaljuk.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

6 dl tej