Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 6 dl tej
- 4 dl tejszín
- 10 db tojás
- 1 rúd vanília
- 15-20 dkg cukor
- 2 csipet só
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A tojásokat válasszuk ketté és a sárgáját keverjük ki a cukorral és a vanília kikapart magjával.
- 2A fehérjét egy csipet sóval és csipet cukorral verjük habbá.
- 3A tejet tegyük fel forrni és húzzuk félre, majd két kanállal szaggassunk galuskákat a fehérjéből, majd fedő alatt, csendes tűzön főzzük őket 10 percig.
- 4Szűrjük le a tejet és adjuk hozzá a tejszínt, tegyük bele a kikapart vaniliarudat is. Forraljuk fel.
- 5A tojásos cukros keveréket keverjük ki alaposan, majd folyamatos keverés közben adjuk hozzá a forró tejet.
- 6Tegyük vissza a tűzre és melegítsük óvatosan folyamatosan, míg elkezd sűrűsödni, ekkor vegyük le a tűzről és azonnal hűtsük le.
- 7A habgaluskákkal tálaljuk.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!