Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 6 dl tej
  • 4 dl tejszín
  • 10 db tojás
  • 1 rúd vanília
  • 15-20 dkg cukor
  • 2 csipet só

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A tojásokat válasszuk ketté és a sárgáját keverjük ki a cukorral és a vanília kikapart magjával.
  • 2A fehérjét egy csipet sóval és csipet cukorral verjük habbá.
  • 3A tejet tegyük fel forrni és húzzuk félre, majd két kanállal szaggassunk galuskákat a fehérjéből, majd fedő alatt, csendes tűzön főzzük őket 10 percig.
  • 4Szűrjük le a tejet és adjuk hozzá a tejszínt, tegyük bele a kikapart vaniliarudat is. Forraljuk fel.
  • 5A tojásos cukros keveréket keverjük ki alaposan, majd folyamatos keverés közben adjuk hozzá a forró tejet.
  • 6Tegyük vissza a tűzre és melegítsük óvatosan folyamatosan, míg elkezd sűrűsödni, ekkor vegyük le a tűzről és azonnal hűtsük le.
  • 7A habgaluskákkal tálaljuk.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK