Skip navigation

Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 4 darab (gömb)cukkini
  • 10 dkg hajdina
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • Só ízlés szerint
  • Bors ízlés szerint
  • Egy konzervnyi fehér bab
  • 5 szem aszalt paradicsom
  • Egy maréknyi friss bazsalikomlevél

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A hajdinát odatesszük főni: ehhez az alaposan, többször, meleg vízben átöblített hajdinát másfél-kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben kb. 15 alatt puhára főzzük.
  • 2
    Előkészítjük a cukkinit is: a szárát levágjuk és egy karalábévájó vagy kiskanál segítségével a magokat kiszedjük a belsejéből. (Ha normál cukkinivel dolgozunk, hosszában vágjuk fel és kis csónakot formázunk belőle, ahogy kivájjuk a magos részét.)
  • 3
    A hagymákat felaprítjuk és serpenyőben, kis olívolajon megpároljuk. Ehhez adjuk a lecsöpögtetett babot és az apróra vágott aszalt paradicsomot, friss bazsalikomlevelet.
  • 4
    A babos alaphoz keverjük a megfőtt hajdinát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • 5
    Ezzel a hajdinás-babos töltelékkel töltjük meg a cukkiniket és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  • 6
    Balzsamecettel meglocsolva tálaljuk.
Báder Gabka
Táplálkozási tanácsadóként, a gasztronómia iránt rajongóként és kisgyermekes anyukaként tudja, hogy egy egyszerű, de teljes értékű étel receptje mindig jól jön. Ha egészségtudatos ételeket keresel, itt megtalálod! Instagram: @_bgabka_

HOZZÁVALÓK

4 darab (gömb)cukkini